Σε ένορκη διοικητική εξέταση δήλωσε ότι προχωρά ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, διαψεύδοντας εκ νέου, με κατηγορηματικό τρόπο, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες παρουσιάστηκαν κρούσματα φυματίωσης σε στρατιώτες που καλύπτουν ανάγκες σε κέντρα φιλοξενίας.

«Δεν υπάρχει κανένας στρατιώτης που να έχει ασθενήσει από φυματίωση. Το γεγονός ότι, παρά τις διαψεύσεις που έγιναν τόσο από το υπουργείο ‘Αμυνας όσο και από τα ΚΕΕΛΠΝΟ, έρχεται και επανέρχεται αυτή η πληροφορία μας βάζει σε σκέψεις.Θα διαταχθεί ΕΔΕ ώστε να εντοπιστούν και ναελεγχθούν πειθαρχικά όσοι δημιουργούν εντυπώσεις και προκαλούν ανησυχία στο πληθυσμό, για θέματα που δεν υπάρχουν» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, από το βήμα της Βουλής.

«Δεν υπάρχει κανείς ασθενής από φυματίωση στις Ένοπλες Δυνάμεις όλοι έχουν κάνει εμβόλιο πριν πάνε να υπηρετήσουν στις μονάδες τους» πρόσθεσε.

Ωστόσο, σύμφωνα με το epiruspost.gr, το θέμα ανακίνησε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με επιστολή την οποία απέστειλε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Υγείας, το ΓΕΣ, τη Στρατιά, την Ταξιαρχία, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, την οποία συνάμα κοινοποιεί και στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, κυρίαρχο θέμα του τελευταίου διαστήματος, που απασχολεί τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, είναι οι εξετάσεις για την φυματίωση που έχει ανιχνευθεί σε στρατιωτικούς που έχουν δραστηριοποιηθεί υπηρεσιακά στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο.

Όλο αυτό, το μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση, αλλά μόνο σκόρπιες πληροφορίες.

Με βάση αυτή την κατάσταση, η Ένωση ζητά από τους καθ’ ύλην αρμόδιους συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των στρατιωτικών που έχουν υποβληθεί στην εξέταση μαντού, τον αριθμό που βρέθηκε θετικός, και στοιχεία για την επιπλέον εξέταση ingra.

Ζητά ακόμη να ενημερωθεί για τους λόγους που οι στρατιωτικοί που βρέθηκαν θετικοί εξακολουθούν να εκτελούν υπηρεσία, τη μέριμνα που θα ληφθεί για τους ίδιους και τις οικογένειές τους που ταλανίζονται από αγωνία κι άγχος.

Πηγή: epiruspost.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις