Τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αιχμές του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζου, για την διαδικασία των αδειοδοτήσεων των τηλεοπτικών καναλιών, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελος, να διακόψει τη συνεδρίαση.

Ο κ. Αλαφούζος έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, που προκύπτει από το γεγονός ότι άλλα κανάλια έχουν εξασφαλίσει τραπεζική εγγύηση, χωρίς να ανταποκρίνονται κανονικά στις υποχρεώσεις και τις οφειλές τους, όπως ο ίδιος.

Μίλησε ακόμα για επίδοξους καναλάρχες, που έχουν, όπως είπε, στο φάκελο που κατέθεσαν στον διαγωνισμό για τις τέσσερεις τηλεοπτικές άδειες, στελέχη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παπά και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμένου, ως συνεργάτες, αναφέροντας τους επιχειρηματίες Χρήστο Καλογρίτσα και Ιβάν Σαβίδη.

Η τελευταία αυτή αναφορά του κ. Αλαφούζου προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.

«Δεν μπορεί να τα λέτε αυτά χωρίς να καταθέτετε στοιχεία», αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία.

«Πρέπει να καταθέσετε τα στοιχεία», συμφώνησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής.

Ο κ. Αλαφούζος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα εμπλοκής του κ. Παπά, καθώς ο Κώστας Αρβανίτης «είναι δημοσιογράφος και είναι λογικό να υπάρχει στο φάκελο ως συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα».

Πρόσθεσε δε για τον φάκελο του κ. Σαβίδη, ότι υπήρχαν συνεργάτες του κ. Καμένου, ωστόσο συμφώνησε με τον πρόεδρο της Εξεταστικής, ότι από τη στιγμή που δεν έχει εγκριθεί ο φάκελος για την επόμενη φάση, δεν τίθεται κανένα ζήτημα.

Αντιπαράθεση Καββαδία-Σταμάτη

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, μεταξύ της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία και του πρώην υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, με επίκεντρο την ΕΡΤ.

«Μου προκαλεί εντύπωση το ενδιαφέρον του κ. Σταμάτη για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Δεν μπορεί εσείς, ο πρωτεργάτης του “μαύρου” στην ΕΡΤ, να μιλάτε για διαφάνεια και νόμιμες τηλεοπτικές διαδικασίες», επεσήμανε η κ. Καβαδία, διαμαρτυρόμενη για τις συνεχείς ερωτήσεις του κ. Σταμάτη προς τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ.

«Δεν σου επιτρέπω να με κρίνεις», αντέτεινε ο κ. Σταμάτης. «Μπορώ, όταν εσείς είστε ο πρωτεργάτης του “μαύρου” της ΕΡΤ. Τελεία», επέμεινε η κ. Καβαδία. «Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η απάντηση του κ. Σταμάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις