Μία σκληρή ανακοίνωση για τον διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, Μανώλη Καψή, επιφύλαξε η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), με αφορμή την εμφάνισή του στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Απέναντι στις αιτιάσεις του κ. Καψή περί κυβερνητικής στόχευσης να κλείσει το MEGA και να μείνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στον δρόμο, η ΕΤΙΤΑ απευθύνει σειρά ερωτημάτων στον δημοσιογράφο, εγκαλώντας τον ότι «ανέλαβε την εκπροσώπηση τύπου των μετόχων του καναλιού».

«Αν πραγματικά κύριε Καψή η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει το MEGA, οι ίδιοι οι μέτοχοι τι κάνουν γι’ αυτό; Γιατί έχουν εγκαταλείψει και απαξιώσει τον σταθμό τους;

Γιατί ενώ έχουν ανακοινώσει, δύο φορές μάλιστα, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν έχουν προχωρήσει ποτέ σε αυτή, με αποτέλεσμα να δίνουν πάτημα στις τράπεζες να κρατάνε μπλοκαρισμένους τους λογαριασμούς και στην κυβέρνηση να λέει πως το MEGA το κλείνουν οι ίδιοι;

Γιατί έχουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες, τη στιγμή μάλιστα που βρέθηκε τρόπος να καταβληθεί το δώρο Πάσχα και μισό δεκαπενθήμερο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δεν μπορούν οι μέτοχοι να καταβάλουν όλα τα δεδουλευμένα;

Γιατί κύριε Καψή το MEGA βρέθηκε σ’ αυτή την δεινή κατάσταση;

Για τον υπερδανεισμό και την κακοδιαχείριση ευθύνονται όλοι οι άλλοι και όχι η διοίκηση; Πού πήγαν οι θυσίες των εργαζομένων που κόψατε δύο φορές τους μισθούς τους;» ρωτούν τον διευθυντή ειδήσεων του σταθμού οι εκπρόσωποι των σωματείου των τεχνικών.

Και συμπληρώνουν: «Αν λειτουργούσατε ως αντικειμενικός δημοσιογράφος και όχι ως εκπρόσωπος Τύπου των μετόχων, μαζί με όλα τα άλλα θα έπρεπε να αναφέρετε και αυτά».

Τέλος, η ΕΤΙΤΑ, καλεί για άλλη μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους – κυβέρνηση, τράπεζες και μετόχους – «να πάψουν να παίζουν πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις