Φωτιές σε Ρέθυμνο, Άρτα, Νέα Μάκρη, Μέγαρα και Κέα

Φωτιές σε Ρέθυμνο, Άρτα, Νέα Μάκρη, Μέγαρα και Κέα
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σχεδόν σε όλη την επικράτεια έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έχει κληθεί τις τελευταίες ώρες σε σειρά περιστατικών.

Πιο συγκεκριμένα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Γεράνι Ρεθύμνου και τις Συκιές Άρτας, μετά από έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε σε οικόπεδο μέσα στον οικισμό της Νέας Μάκρης στην Αττική. Η συγκεκριμένη φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να επεκταθεί πολύ γρήγορα και να θέσει σε κίνδυνο κατοικίες.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέας στα Μέγαρα. Στο σημείο επιχείρησαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 22 πυροσβέστες.

Στην Τζια η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15.34 του Σαββάτου στην περιοχή Αστράς και καίει ξερά χόρτα. Ωστόσο και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 15 εθελοντές με τρία οχήματα, καθώς και έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα που μετέβησαν στο νησί από την Αθήνα.