Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας διαψεύδοντας τα σενάρια που φέρουν την Γερμανία να στέλνει στην Κρήτη 3.000 μετανάστες.

Με δηλώσεις του στο cretalive.gr, ο Γιάννης Μουζάλας τα χαρακτήρισε ως αντιπατριωτικά, ψευδή και εκ του πονηρού.

«Δεν ξέρω πώς ακριβώς ξεκίνησαν αυτά τα σενάρια. Αλλά είναι ψευδέστατα και εκ του πονηρού Προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό και πρόβλημα στη σχέση μας με την Ευρώπη και με αυτή την έννοια τα χαρακτηρίζω και αντιπατριωτικά. Δεν υπάρχει ούτε ψήγμα αλήθειας» τόνισε.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε όλα όσα ακολούθησαν μετά τη σύσκεψη με τους τέσσερις δημάρχους και τον Περιφερειάρχη στην Κρήτη:

«Τη σύσκεψη την προκάλεσα εγώ. Εγώ ζήτησα να συναντήσω τους δημάρχους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, μαζί με τον Περιφερειάρχη για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις. Και μπορώ να σας πω ότι ήταν μια ιδιαίτερα ουσιαστική σύσκεψη. Έμαθα εκ των υστέρων ότι υπήρξε μια παραφιλολογία περί μυστικών συναντήσεων και παρασκηνίου. Τίποτα τέτοιο δεν υπήρξε. Ούτε μυστικές συναντήσεις με δημάρχους, ούτε προσυνεννόηση, ούτε παρασκήνιο, ούτε το παραμικρό από όσα διακινήθηκαν εκ των υστέρων με προφανή στόχο να μεγαλώσουν το θέμα και να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα».


“Η Αμυγδαλέζα δεν έκλεισε ποτέ”

Ερωτηθείς για τη δημιουργία κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα, ο υπουργός σημείωσε πως ο χώρος “δεν έχει κλείσει ποτέ, αλλά ήταν τόσο παραμελημένος που χρησιμοποιούνταν ένα μικρό κομμάτι”.

Κατά τον κ. Μουζάλα ανασκευάζεται μικρό κομμάτι της δομής που μπαίνει στο πρόγραμμα του Διεθνούς Γραφείου Μετανάστευσης για οικειοθελή μεταφορά των μεταναστών στις πατρίδες τους. “Είναι μερικές εκατοντάδες ανά εβδομάδα, όχι χιλιάδες, πρέπει να είναι υπό κράτηση ώστε να είναι περιφρουρούμενοι. Είναι ειδική κατάσταση” διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις