Σοκ προκαλεί η περιγραφή της μητέρας που έχασε τον σύζυγο και την πεντάχρονη κόρη της στην τραγωδία της Αίγινας. Όσα λέει στην κατάθεσή της που δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” της Κυριακής συγκλονίζουν…

“Θαλασσοπνιγόμασταν και τους φωνάζαμε βοήθεια. Ελάτε να μας πάρετε. Παρακαλούσαμε για να πετάξουν ένα σωσίβιο. Εκείνοι, όμως, δεν έκαναν τίποτα”, αναφέρει.

Η 44χρονη σημειώνει ότι αφού έπεσε στη θάλασσα έβλεπε το ταχύπλοο “Ντουέντε” σε κοντινή απόσταση αλλά μάταια ζητούσε βοήθεια για την ίδια και τα παιδιά της.

Μαρτυρίες διασωθέντων

Ο 20χρονος Άγγελος Χατζηδιάκος βρισκόταν μαζί με την παρέα του στο μοιραίο δρομολόγιο.

Μιλώντας στον “Ε.Τ.” της Κυριακής περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε: “Αυτό που έκανε ο κυβερνήτης του ταχύπλοου ήταν εγκληματικό. Το σκάφος έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς τα πάνω μας. Εγώ καθόμουν στο κέντρο του καϊκιού μαζί με την παρέα μου. Το μόνο που πρόλαβα να ακούσω είναι μία γυναίκα να φωνάζει τρομαγμένη “έρχεται καταπάνω μας”, “έρχεται καταπάνω μας”.

Ενστικτωδώς γύρισα το κεφάλι μου και πρόλαβα να κοιτάξω το σκάφος. Στην πλώρη βρισκόταν ένας εύσωμος ηλικιωμένος που μας κοιτούσε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά βρέθηκα στη θάλασσα. Το ταχύπλοο μας χτύπησε στη μέση και πέρασε από πάνω. Το καΐκι έγινε κομμάτια. Έβλεπες παντού συντρίμμια.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν τα πιο δύσκολα στη ζωή του: “Ο κόσμος φώναζε βοήθεια. Όταν βρέθηκα να κολυμπάω στη θάλασσα γύρω από συντρίμμια και ανθρώπους, μπόρεσα να διακρίνω το σκάφος που μας χτύπησε. Βρισκόταν ακίνητο σε απόσταση 15 μέτρων από εμάς. Στάθηκε εκεί μέχρι να φτάσουν τα καΐκια που μας έσωσαν.

Έφτασαν μέσα σε τρία λεπτά. Και πάλι είδα έναν ηλικιωμένο άνδρα στην πλώρη να μας κοιτάει χωρίς να κάνει τίποτα. Ούτε μία κίνηση για να πετάξουν ένα σωσίβιο. Αν μας βοηθούσαν εκείνη τη στιγμή, μπορεί και να είχε σωθεί κάποιος από τα θύματα. Το 5χρονο παιδάκι καθόταν πιθανότατα στο πίσω μέρος και δεν το είδα. Δίπλα από εμένα στο κέντρο της βάρκας βρισκόταν η Ουκρανή, της οποίας αποκολλήθηκε το πόδι. Το δικό μας καΐκι την ώρα του δυστυχήματος πήγαινε με 2-3 μίλια. Ο καπετάνιος κόρναρε στο ταχύπλοο αλλά ο οδηγός του ταχύπλοου δεν έκανε ελιγμό”.

Με πληροφορίες από τον “Ελεύθερο Τύπο”

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις