Για την επόμενη φάση του κυβερνητικού σχεδίου για το μεταναστευτικό, που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται από τον Σεπτέμβριο, μίλησε στο MEGA ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου Γιώργος Κυρίτσης.

Όπως εξήγησε, οι νέοι καταυλισμοί έως 1.000 ατόμων, θα αντικαταστήσουν τους ήδη υπάρχοντες στα νησιά ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μην δημιουργηθούν τέτοιας χωρητικότητας καταυλισμοί στον Έβρο και τα μικρά νησιά, χωρίς, ωστόσο, να εμφανίζεται κατηγορηματικός ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι στους νέους καταυλισμούς θα εγκατασταθούν κοντέινερ και όχι αντίσκηνα υποστηρίζοντας ότι έτσι θα διασφαλίζονται όροι αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι για τις προθέσεις της κυβέρνησης είχε ήδη μιλήσει προσφάτως και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη εξέφρασε την άποψη ότι όλοι οι δήμοι της χώρας, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, πρέπει να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες. (διαβάστε αναλυτικά)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις