Επίθεση σε δημοσιογράφους και ανθρώπους της Ασφάλειας εξαπολύει ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος αποφυλακίστηκε, κάνοντας χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Σε δήλωσή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, κάνει λόγο για «ανακριβή σχόλια και συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε τσούλες της δημοσιογραφίας και κάποιες τσούλες της ασφάλειας», αλλά και για λιβελογραφήματα που ήταν μεθοδευμένα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στεφανάκος αποφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Την ίδια ώρα, πηγές του υπ. Δικαιοσύνης, αναφερόμενες σε δημοσιεύματα, ανέφεραν ότι τα τελευταία 20 χρόνια λόγω της μεγάλης συμφόρησης των φυλακών κάθε χρόνο ανανεώνονται οι ρυθμίσεις που αφορούν την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης αφού η Ελλάδα έχει τους περισσότερους ισοβίτες από όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Έλεγαν επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό αντικαταστάθηκε η κράτηση του Στεφανάκου με την επιβολή όρων, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτή έγινε με καθυστέρηση έξι μηνών αφού ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε θεμελιώσει το δικαίωμα του συγκεκριμένου ευεργετήματος από τις 19 Μαρτίου 2016.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις