Η κηδεία του αγαπημένου ζεν πρεμιέ Ανδρέα Μπάρκουλη θα γίνει την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης στις 5.30 μμ. Ο σημαντικός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου πέθανε σε ηλικία 80 ετών στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα” όπου και νοσηλευόταν.

Η ζωή του

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936.

Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα.

Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60.

Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: “Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!”.

“Μελανό” σημείο αποτέλεσε η εμπλοκή του σε υπόθεση με ναρκωτικά, το 1973, για την οποία προφυλακίστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Στη συνέχεια έφυγε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε με το τραγούδι και το 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα, ρίχνοντας το βάρος του στο θέατρο.

Διαβάστε αναλυτικά

Συλλυπητήρια

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε “ένας από τους τελευταίους μεγάλους ηθοποιούς” της γενιάς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, “ένας από τους κορυφαίους ζεν πρεμιέ” της μεγάλης οθόνης.

Μαζί του φεύγει μια λαμπρή σελίδα του ελληνικού κινηματογράφου, όταν ακόμα αυτός παρήγαγε μύθους και λαϊκά είδωλα, τονίζεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Στη δήλωσή του, ο κ. Γκιουλέκας αναφέρει: “Έφυγε από κοντά μας ένας σημαντικός ηθοποιός, που τίμησε την τέχνη του και την υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης συνέδεσε το όνομά του με την άνθιση του ελληνικού κινηματογράφου, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες που, ακόμα και τώρα, αρκετές δεκαετίες μετά, εξακολουθούν να συγκινούν και να είναι δημοφιλείς και στις νεότερες γενιές.

Ανήκε στην παλιά γενιά των ηθοποιών, οι οποίοι διήνυσαν την καλλιτεχνική τους διαδρομή με μοναδικό “όπλο” το λαμπερό ταλέντο τους και την απαράμιλλη εργατικότητά τους.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης όμως έλαμψε και στο θέατρο, ενσαρκώνοντας ρόλους που ξεχώρισαν.

Θα μείνει αξέχαστος.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, στην οποία αναφέρεται: “Ο Ανδρέας Μπάρκουλης υπήρξε λαοφιλής, αγαπήθηκε από τον απλό κόσμο και ήταν μια λαμπρή προσωπικότητα του ελληνικού κινηματογράφου. Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του”.

Διαβάστε:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις