Τα ρολάκια κανέλας είναι μια πολύ καλή πρόταση για πρωϊνό, αλλά και για κάθε στιγμή που η… υπογλυκαιμία μας χτυπά την πόρτα!

Παρακάτω θα βρείτε μια υπέροχη συνταγή, που θα ξετρελάνει όλους τους λάτρεις της κανέλας.

Τι χρειαζόμαστε:

Για τα ζύμη:

4 γρ. ξερή μαγιά
1/4 κούπας ζεστό νερό (όχι καυτό γιατί θα κάψει τη μαγιά μας)
1/4 κούπας γάλα
1/8 κούπας ζάχαρη
λίγο περισσότερο από 1/4 κούπας μαργαρίνη
1/2 κ.γλ αλάτι
1 μικρό αβγό ή μισό μεγάλο
2 κούπες αλεύρι (και επιπλέον για τον πάγκο κατά το ζύμωμα)

Για τη γέμιση:

1/4 κούπας μαργαρίνη
λίγο περισσότερο από 1/3 κούπας ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα

Για το γλάσο:

28 γρ. τυρί κρέμα
1/8 και λίγο λιγότερο κούπας μαργαρίνη
1 βανίλια
λίγο περισσότερο από 1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
1-2 κ.σ γάλα (εγώ το ρίχνω με το μάτι ώσπου να γίνει ένα ελαφρύ σχετικά γλάσο)

Εκτέλεση:

– Για τη ζύμη, σε ένα μπολ ανακατεύω το νερό και τη μαγιά και αφήνω το μείγμα στην άκρη.

– Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύω το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και το αβγό.

– Προσθέτω τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και το μείγμα της μαγιάς.

– Στη συνέχεια προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που όμως να μην κολλάει (αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα αλεύρι).

– Ζυμώνω σε αλευρωμένο πάγκο για 5-10 λεπτά και ύστερα τοποθετώ τη ζύμη σε σκεύος και αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.

– Αφού φουσκώσει η ζύμη τη ανοίγω με τον πλάστη σε ένα ορθογώνιο πάχους 0.5 εκ περίπου.

– Για τη γέμιση, ανακατεύω τη ζάχαρη με την κανέλα και σε άλλος σκεύος λιώνω τη μαργαρίνη.

– Αφού έχω ανοίξει τη ζύμη αλείφω το μέσα μέρος της με βιτάμ και προσθέτω το μείγμα της κανέλας (σε αυτό το σημείο μπορώ να προσθέσω και ό,τι άλλο θέλω στη γέμιση, όπως ξηρούς καρπούς ή σταφίδες).

– Τυλίγω τη ζύμη σε ρολό και το κόβω σε επτά κομμάτια.

– Βουτυρώνω ένα μικρό ταψάκι, το πασπαλίζω με ζάχαρη και τοποθετώ μέσα τα ρολάκια πατώντας τα προς τα κάτω για να “κάτσουν” σωστά.

– Τα αφήνω να φουσκώσουν για 40 λεπτά.

– Προθερμαίνω το φούρνο στους 180οC και ψήνω τα ρολάκια για 30 λεπτά.

– Για το γλάσο, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά μέχρι να βγει ένα ελαφρύ στη σύσταση γλάσο.

– Όταν τα ρολάκια βγουν από το φούρνο τα περιχύνω με το γλάσο.

Πηγή: syntagespareas.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις