Αντιδράσεις προκάλεσε δήλωση της βουλευτού της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη, η οποία – σε συνέντευξή της στον Real FM – παραλλήλισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την… Χούντα, με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας πως “λένε τα ίδια για να κοιμίζουν το λαό”.

Ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία δουλειά με τις τηλεοπτικές άδειες και προειδοποίησε τον υπουργό Επικρατείας πως “θα λογοδοτήσει” για την σημερινή διαδικασία.

“Έχω μπροστά μου τις δηλώσεις του Παττακού ως εκπρόσωπος Τύπου της δικτατορίας. Αν τις βάλετε δίπλα στις σημερινές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πάθετε τέτοιο σοκ… Λένε τα ίδια που έλεγε η Χούντα για να κοιμίζει τον λαό. Τα λένε γιατί κόβονται αύριο οι επικουρικές συντάξεις;’ ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι “ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος έλεγαν πως ήταν ψηφισμένοι από τον λαό γιατί είχαν κάνει το δημοψήφισμα”, απαντώντας στο ερώτημα αν αμφισβητεί τις εκλογές.

Τόνισε επίσης πως δεν χρειάζονται άδειες τα κανάλια.

Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

“Ο πανικός της ΝΔ για την επικράτηση της νομιμότητας στον χώρο της τηλεόρασης και η αγωνιώδης προσπάθειά της να στηρίξει το σύστημα της διαπλοκής, που τόσα χρόνια έτρεφε, έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο. Σήμερα, η κ. Βούλτεψη, όχι μόνο συνέκρινε την εκλεγμένη, δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας με τη Χούντα, αλλά έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος ήταν νόμιμα εκλεγμένοι από τον λαό, μέσω του (ψευτο)Δημοψηφίσματος!

Δεν περιμέναμε η κ. Βούλτεψη να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πολιτικού ξεπεσμού, παραχάραξης της Ιστορίας και ακροδεξιού παραληρήματος. Αναμένουμε από τον αρχηγό της ΝΔ να σπάσει τη σιωπή του σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, έστω και για να καταδικάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις της κ Βούλτεψη” αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.