Σκληρή ανακοίνωση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ και νυν βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τριανταφυλλίδης, με αφορμή τις αντιδράσεις στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στον οποίο συγκεντρώθηκαν 246 εκ. ευρώ.

«Αυτοί (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας και του ανταγωνισμού. Εμείς οι “ιδεοληπτικοί και εμμονικοί οπαδοί του κρατισμού“. Αυτοί δημοπράτησαν τη μεταφορά της ψηφιακής εικόνας που αφορούσε το ΣΥΝΟΛΟ των ΚΑΝΑΛΙΩΝ με έναν μόνο υποψήφιο, τη DIGEA, που πήρε για 15 χρόνια το προνόμιο αυτό έναντι τιμήματος 18 εκατ. ευρώ, όταν μελέτη που παρήγγειλαν και πληρώθηκε το 2012 επί Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών Μενέλαου Δασκαλάκη, στον διεθνή οίκο Analysis Mason, σημείωνε ότι το προσδοκώμενο όφελος από το διαγωνισμό ψηφιακής πλατφόρμας μεταφοράς εικόνας έπρεπε να φτάσει τα 718 εκατ. ευρώ και όχι τα 18 εκατ. ευρώ που τελικά εισέπραξαν, αν τα εισέπραξαν και αυτά», ανέφερε.

«Εμείς δημοπρατήσαμε μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες για 10 χρόνια, έναντι τιμήματος 246 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα κατευθυνθούν στους άπορους, άνεργους και άστεγους. Ποια, άραγε, θα ήταν η απάντηση των μπάτλερ της διαπλοκής στο εύλογο ερώτημα των πολιτών: Οι κυβερνώντες έλαβαν 246 εκατ. ευρώ σε χρόνια μνημονιακά, όταν η διαφημιστική πίτα έχει πέσει στα 200 εκατ. ευρώ.

Πόσα χρήματα, άραγε, θα μπορούσε να ωφεληθεί το ελληνικό Δημόσιο αν ο σημερινός διαγωνισμός πραγματοποιούνταν το 1995 ή το 2005, σε καιρούς ευμάρειας; Οι πολίτες κάνουν τις αναγωγές και βγάζουν τα συμπεράσματά τους και κυρίως αντιλαμβάνονται ποια είναι η απάντηση στο κορυφαίο ερώτημα “γιατί επί 27 χρόνια δεν έκαναν αυτοί το διαγωνισμό, που εμείς ολοκληρώσαμε σε 18 μήνες;“», προσθέτει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις