Μπορεί οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες να δόθηκαν, ωστόσο η κυβέρνηση και οι καναλάρχες της «νέας εποχής» καλούνται να επιλύσουν μια σειρά από προβλήματα και να επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου.

Τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών θα συναντηθούν στις 3 μ.μ. προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και τον γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τον Ποντίκι, οι άδειες που δόθηκαν στους τέσσερις υπερθεματιστές (Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης) ακόμα θεωρούνται «προσωρινές», καθώς θα πρέπει να γίνουν μια σειρά από ενέργειες ώστε να δοθούν οριστικά για δέκα χρόνια.

Αρχικά, σύμφωνα με τον νόμο οι τέσσερις καναλάρχες θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση από το τίμημα της κάθε άδειας εντός δεκαπέντε ημερών.

Η δεύτερη δόση θα δοθεί εντός δώδεκα μηνών από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας και η τρίτη εντός 24 μηνών.

Αν κάποιος από τους τέσσερις δεν καταφέρει να πληρώσει τότε τη θέση του θα πάρει ο επόμενος πλειοδότης, ένας από τους επιλαχόντες.

Στη συνέχεια θα ελεγχθεί εξονυχιστικά το «πόθεν έσχες» των νικητών, ενώ οι «ηττημένοι» έχουν δικαίωμα δέκα ημερών για να καταθέσουν ένσταση.

Τι θα συμβεί στα κανάλια που δεν πήραν άδεια

Από την πλειοδοτική διαδικασία χωρίς άδεια έμειναν Αlpha και Star, ενώ ήδη είχαν αποκλειστεί «Ε», Mega και ART.

Τα εν λόγω κανάλια θα πρέπει μέσα σε 90 ημέρες να πάψουν να εκπέμπουν. Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε πως η Digea πρέπει να εφαρμόσει το νόμο και πώς αν δεν το πράξει θα επέμβει η πολιτεία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις