Στη σύλληψη τριών ατόμων στην Καστοριά προχώρησαν άντρες της ασφάλειας στην περιοχή, για κλοπή 1000 λίτρων πετρελαίου κίνησης από μηχανήματα έργων, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς συνέλαβαν δυο ημεδαπούς, 31 και 28 χρονών και έναν 16χρονο, υπήκοο Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της κατοχής αδασμολόγητου καπνού.

Μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι το βράδυ της Πέμπτης, μετέβησαν με φορτηγό όχημα ιδιωτικής χρήσης σε εργοτάξιο περιοχής της Καστοριάς και αφαίρεσαν από δοχείο αποθήκευσης καυσίμων μηχανήματος έργων (μπουλντόζα), ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού, -450- λίτρα πετρελαίου κίνησης.

Από περεταίρω έρευνα δε, προέκυψε ότι ο 31χρονος από κοινού με τον 28χρονο το βράδυ της 27ης Αυγούστου χρησιμοποιώντας επιβατηγό όχημα ιδιωτικής χρήσης, ιδιοκτησίας του δεύτερου, μετέβησαν στο ίδιο εργοτάξιο και με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν ακόμη -350- λίτρα πετρελαίου κίνησης, από το ίδιο μηχάνημα έργων.

Επίσης, ο 31χρονος από κοινού με τον 16χρονο το βράδυ της 31ης Αυγούστου, ομοίως αφαίρεσαν από μηχάνημα έργων (οδοστρωτήρας), ιδιοκτησίας κατασκευαστικής εταιρείας σε περιοχή της Μεσοποταμίας Καστοριάς, -200- λίτρα πετρελαίου κίνησης και διάφορα εργαλεία (κατσαβίδια, κλειδιά κ.α.), χρηματικής αξίας -400- ευρώ.

Παράλληλα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -780- λίτρα πετρελαίου κίνησης και το σύνολο των εργαλείων, ενώ στην οικία του 16χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -80- λίτρα πετρελαίου κίνησης και μία συσκευασία με -450- γραμμάρια αφορολόγητου καπνού, χωρίς ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και χωρίς να αναγράφεται σε αυτήν ο τόπος προέλευσης και συσκευασίας.

Τα ανωτέρω δύο οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ οι ποσότητες καυσίμων και τα εργαλεία, αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της περιοχής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις