Με τους αθλητές της ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη προπονητές, αθλητές και τις οικογένειες τους για τις επιτυχίες, τις διακρίσεις και το ήθος τους και συνομίλησε με κάθε ένα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Χαρακτήρισε εθνική έκπληξη τις διακρίσεις στην Ολυμπιάδα του Ρίο που πέτυχαν οι Έλληνες αθλητές χωρίς τυμπανοκρουσίες και σε μια δύσκολη περίοδο.

Φτάσατε στο στόχο και ήταν πολύ σημαντικό και συγκινητικό αυτό για όλους, είπε ο πρωθυπουργός.

Σε συνομιλία που είχε με τον ασημένιο ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κρίσιμη κούρσα μαραθώνιας κολύμβησης. Ο κ. Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη που συγκλόνισε με την προσπάθειά του όχι μόνο για τις επιδόσεις του, αλλά και για το ήθος που επέδειξε στις δηλώσεις του που ακολούθησαν.

«Πολύ σημαντική όχι μόνο η επίδοση αυτή καθεαυτή και το μετάλλιο αλλά και το ήθος των δηλώσεων σου. Μας έδωσες μεγάλη χαρά. Συγχαρητήρια!», ανέφερε ο πρωθυπουργός στον Σπύρο Γιαννιώτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ιδιαίτερη συνομιλία με την χρυσή Ολυμπιονίκη ‘Αννα Κορακάκη και τον προπονητή πατέρα της και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης προπονήθηκε σε μια παράγκα και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σβήσουμε από τη μνήμη μας ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για τις επόμενες γενιές.

«’Αννα να μας δείξεις τους τρόπους για να πετυχαίνουμε τους στόχους», είπε.

«Τι έγινε εκεί στη Δράμα; Ο δήμος γιατί γκρέμισε την παράγκα;», ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πατέρα και προπονητή της ‘Αννας Κορακάκη.

«Δεν είμαστε χαρούμενοι ούτε υπερήφανοι για το γεγονός η ‘Αννα προπονούνταν σε μια παράγκα. Αλλά όμως αυτό δεν πρέπει να το σβήσουμε από τη μνήμη μας και αυτό πρέπει να μας θυμίζει ότι πρέπει να συμβάλλουμε περισσότερο στον αθλητισμό και όχι μόνο στον πρωταθλητισμό. Δηλαδή στα παιδιά που θα κάνουν αύριο αυτό που έκανε η ‘Αννα μέχρι χθες. Δεν μου άρεσε αυτό που έκανε ο Δήμος», είπε ο πρωθυπουργός. «Εννοείτε το σκοπευτήριο…», ανέφερε η ‘Αννα Κορακάκη.

«Αρκεί από εδώ και μετά να γίνει κάτι καλό…», συμπλήρωσε ο πατέρας της.

«Το να κάνουμε κάτι καλό είναι ευχή. Πρέπει να το κάνουμε και πράξη όμως. Και για να το κάνουμε πράξη πρέπει να υπάρχει βούληση να στηριχθεί ο αθλητισμός, ο μαζικός αθλητισμός, οι ομοσπονδίες. Αλλά νομίζω ότι δεν αρκεί μονάχα αυτό. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο όχι μόνο να αυξήσουμε τις δαπάνες που δίνουμε για τον αθλητισμό αλλά και να καθαρίσουμε τα κυκλώματα στον αθλητισμό», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Αυτό είναι κάτι που δεν αφορά οικονομία ή έξοδα», συμπλήρωσε η ‘Αννα Κορακάκη.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «η Ελλάδα κατάφερε να πάρει μετάλλια χωρίς τυμπανοκρουσίες και τη σκόνη του παρελθόντος και φτάσαμε να συγκρινόμαστε με την ολυμπιάδα του 2004 και αυτό ήταν απρόσμενο και μια θετική έκπληξη».

Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, σχολίασε ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αναλογιστεί τα χρήματα που είχαν διατεθεί το 2004 και τα χρήματα για την ολυμπιάδα του Ρίο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις