Για την περιπέτεια που έζησε εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του σ’ έναν γκρεμό επί πέντε ημέρες, μίλησε ο 78χρονος Θεόδωρος Πατσούρης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται.

Σημειώνεται ότι ο ηλικιωμένος κατάφερε να επιβιώσει σε άγριο περιβάλλον ύστερα από τροχαίο, χωρίς νερό και τροφή, πριν εντοπιστεί από κάτοικο της περιοχής και διασωθεί.

Ο Θεόδωρος Πατσούρης, λίγα μέτρα μετά το χωριό Πανόπουλο, όπως αναφέρει το ilialive.gr, ενώ ταξίδευε προς Αθήνα μέσω Τρίπολης, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και σύρθηκε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και κατέληξε με μια μαλακή πτώση, μέσα στο ρέμα που είχε καλυφθεί από τη βλάστηση. Ωστόσο εκεί που έπεσε δεν φαινόταν από κάποιο σημείο, παρά μόνο αν κάποιος έφτανε ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητο και πάλι θα έβλεπε ένα τμήμα του.

Από το ατύχημα χτύπησε ελαφρά τα πόδια του καθώς τινάχτηκε στη θέση του συνοδηγού. Γλίτωσε από τα νερά που λόγω των καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή, κατέβαιναν στο ρέμα. Γλίτωσε από την ύπαρξη άγριων ζώων, κυρίως τρωκτικών. Άντεξε χωρίς νερό και τροφή, πέντε ημέρες εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητο. Το ότι τον εντόπισε εντελώς τυχαία ένας νεαρός βοσκός που ειδοποίησε άλλους πολίτες και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ένα μικρό θαύμα.

Ακόμα και ο ίδιος δεν περίμενε πως μπορούσε να σωθεί, να τον εντοπίσει κάποιος, όσο περνούσαν οι ημέρες. Το ίδιο πίστευε και η αδερφή του Όλγα. Πως δεν πιστεύει ότι θα βρεθεί ζωντανός. Ωστόσο οι συγγενείς της την μετέφεραν στο σημείο μόλις βρέθηκε ο αδερφός της και με δάκρυα στα μάτια παρακολουθούσε την επιχείρηση διάσωσης. Αλλά και ο αδερφός του Βασίλης είχε πει από την πρώτη στιγμή, πως αυτό που πίστευε ότι είχε συμβεί ήταν ένα ατύχημα και έπειτα η εγκληματική ενέργεια…

Μόνο μια πόρτα πίσω από τη θέση του οδηγού ήταν δυνατόν να ανοίξει για να βγει ο 78χρονος, που όμως λόγω του ότι είχε πέσει σε άλλο σημείο και το όχημα βρισκόταν σε σχεδόν κάθετη θέση, δεν ήταν δυνατό για τον ίδιο να κάνει κινήσεις.

«Δεν πίστευα ότι θα με βρουν»


Τόνισε πως και ο ίδιος δεν περίμενε να σωθεί. «Δεν πίστευα ότι θα με βρουν. Μέσα στο αυτοκίνητο κουβαλούσα κάποια τσουβάλια που πλάκωσαν το πόδι μου και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν ήταν κανένας εκεί όταν έπεσα. Δεν πίστευα ότι θα με βρουν. Δεν είχα τίποτα ούτε νερό ούτε φαγητό… Ίσως το ότι είχα κάνει 12 χρόνια στο στρατό να βοήθησε…» είπε ο 78χρονος, που ευχαρίστησε όσους κινητοποιήθηκαν για να τον βρουν και φυσικά την οικογένειά και τα αδέρφια του.

Πηγή: ilialive.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις