Βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως και δείχνει τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν και μετά την πτώση ελικοπτέρου (AH-64D) της Αεροπορίας Στρατού στην παραλία Βρασνών (κόλπος Κορφανού) στον Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Όπως φαίνεται στο video, ενώ το Απάτσι εκτελεί χαμηλή πτήση πάνω από σπίτια και παραλία με λουόμενους, πέφτει με ορμή στη θάλασσα. Ο ένας χειριστής κατάφερε να απεγκλωβιστεί εγκαίρως, αλλά ο δεύτερος εξήλθε σώος με τη βοήθεια συναδέλφων του.

Το Απάτσι ανήκει στο 2ο τάγμα επιθετικών ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

Σημειώνεται ότι το «AH-64D Apache» θεωρείται ένα από τα πιο εξελιγμένα ελικόπτερα στον κόσμο, το οποίο είναι εξοπλισμένο μ’ ένα βελτιωμένο σύνολο αισθητήρων, πιλοτήριο γυαλιού και καλύτερα οπλικά συστήματα, ενώ μπορεί να αναπτύξει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα.
Αντιδράσεις


Τα ερωτήματα για την πτώση του είναι πολλά και θα διερευνηθούν, ωστόσο το συγκεκριμένο συμβάν πυροδότησε αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

«Είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες ασκήσεις σε κατοικημένες περιοχές, το Υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να επανασχεδιάσει τον χάρτη με τα επιλεγμένα σημεία των ασκήσεων», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ-64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.

Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Τα αίτια διερευνώνται.

Πηγή video: zougla.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις