Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης του ελικοπτέρου Απάτσι που κατέπεσε την Τρίτη υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες στον Κόλπο του Ορφανού.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έπεσε το ελικόπτερο ενώ εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σοβαρή μηχανική βλάβη.

Ο ένας από τους χειριστές βγήκε μόνος του από το ελικόπτερο, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι έσπευσαν με πλωτά μέσα για τον απεγκλωβισμό και του δεύτερου.

Σήμερα αναμένεται αρματοφορέας για να παραλάβει το ελικόπτερο και να το μεταφέρει στη βάση των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Λάρισας προκειμένου να εξεταστεί από τους εμπειρογνώμονες που θα συντάξουν το πόρισμα για τα αίτια της πτώσης.

Εξάλλου οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα το ελικόπτερο να σωθεί και να επισκευαστεί.

Ωστόσο, αυτό θα κριθεί αφού ολοκληρωθεί το έργο των εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσουν την πτώση του ελικοπτέρου.

Παράλληλα με την ανέλκυση, ειδική ομάδα από την Γενική Επιθεώρηση Στρατού έσπευσε στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου προκειμένου να κάνει μετρήσεις για να διαπιστώσει εάν υπήρξε κάποια περιβαλοντική καταστροφή από την πτώση του ελικοπτέρου.

Με ειδικά μηχανήματα έκαναν μετρήσεις για να εντοπίσουν τυχόν επιβάρυνση από ενδεχόμενη διαρροή καυσίμου ή από τα πυρομαχικά του ελικοπτέρου, έλαια των υδραυλικών ή άλλα υλικά.

Σύμφωνα με πηγές από το ΓΕΣ δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα και η παραλία είναι κατάλληλη για χρήση από τους λουόμενους.

Με πληροφορίες από το Έθνος

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις