Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας την ότι με «κουτοπονηριές» επιχειρεί να παρουσιάσει την τροποποιητική σύμβαση του περασμένου Ιουνίου για την αξιοποίηση του Ελληνικού, «ως τάχα βελτιωτική της αρχικής σύμβασης του 2014».

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει αποδομηθεί, βρίσκεται σε οδό αποχώρησης, μετακινούμενη ολοένα από την απάτη προς τη σκέτη απάτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε και τα όσα ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Πολιτισμού, Αλέξανδρος Μπαλτάς, ότι η πορεία προς το σοσιαλισμό απαιτεί στρατηγικές υποχωρήσεις, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει «αν τελικά η επένδυση στο Ελληνικό είναι ωφέλιμο έργο ή στρατηγική υποχώρηση».

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ακόμα, ότι «δεν είναι μέρες για να μιλά ο υπουργός περί ηθικού πλεονεκτήματος» ενώ έκανε λόγο για απόλυτη αδυναμία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της διαπλοκής.

«Το 2004 ηττηθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη διαπλοκή, οφείλουμε να το παραδεχθούμε καθαρά. Θα ήμασταν πρόθυμοι να συμφωνούσαμε μαζί σας τις παραμέτρους, ώστε να διεξάγουμε αυτόν τον αγώνα. Αλλά ο κ. Καλογρίτσας είναι το όπλο κατά της διαπλοκής στη χώρα; Με αυτόν θα αλλάξουμε το σκηνικό; Το θέμα της Τράπεζας Αττικής είναι θέμα αδιάφορο για σας; Το να δανειοδοτείται κάποιος για να αγοράσει μια τηλεοπτική άδεια είναι ηθικό; Εξαιρετικά εύκαμπτη ηθική στις οποιεσδήποτε βουλήσεις και διαθέσεις.

Η χώρα έχει διαλυθεί παντελώς. Δεν είναι μόνο θέμα ηθικής ή ανηθικότητας, είναι θέμα απόλυτης αδυναμίας της κυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κ. Δένδιας και για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, κατηγορώντας την ότι «εκτός των άλλων, παραβιάζει με τον πιο βάρβαρο τρόπο και τα δικαιώματα, τουλάχιστον 60.000 ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια».

«Η Αμυγδαλέζα επί των ημερών μας ήταν “Χίλτον”, σε σχέση με αυτά τα χάλια που υπάρχουν τώρα! Και σήμερα την ανοίγετε και την επεκτείνετε την Αμυγδαλέζα», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις