Πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και συναντήσεις με τον υπουργό Υποδομών, τους πολιτικούς αρχηγούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, σχετικά το έργο της εθνικής οδού ΠατρώνΠύργου, αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο, «μετά την ατυχή», όπως χαρακτηρίστηκε, «εξέλιξη αναβολής της χθεσινής δημοπρασίας του τέταρτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου».

Το θέμα έφερε εκτάκτως στη συνεδρίαση, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, και όπως τόνισε στην τοποθέτησή του προς το Σώμα, «μεταφέρω την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία αυτού του σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής».

Στην συνέχεια, ανέφερε πως «οι πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απαιτούν άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις και καθαρά λόγια για όλη την πορεία του έργου της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου», ζητώντας ταυτόχρονα, «να οριστεί άμεσα σαφής χρονικός ορίζοντας, και να τεθεί χρονοδιάγραμμα».

Επίσης, στην πρόταση που έκανε ο περιφερειάρχης και εγκρίθηκε από το Σώμα, «τίθενται ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις από την κυβέρνηση, όπως γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τις κυβέρνησης και αν έχει υποβληθεί ως μεγάλο έργο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν έχει υποβληθεί φάκελος και αν έχει εγκριθεί». Επίσης, τέθηκε το ερώτημα για το «πότε θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να ολοκληρωθεί».

Όπως είπε στην συνέχεια ο Απόστολος Κατσιφάρας, «όλοι μαζί θα δώσουμε έναν αγώνα διαρκείας για την υλοποίηση αυτού του έργου» και πρόσθεσε: «Απαιτούμε καθαρές κουβέντες τώρα. Όχι άλλη αναβολή, όχι άλλη καθυστέρηση»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις