Βενιζέλος: Δεν είναι σοβαρές οι δηλώσεις Καμμένου

Βενιζέλος: Δεν είναι σοβαρές οι δηλώσεις Καμμένου
Απέρριψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στον ραδιοσταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm», ο οποίος είπε ότι είχε προσκληθεί στο σπίτι του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα, όπου παρουσία του κυρίου Βενιζέλου του ζητήθηκε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξέφρασε την απορία του, λέγοντας : «το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, ζητούσε να μπει στην κυβέρνηση ένα δεξιό κόμμα, και να χάσει την επιρροή του;... εμείς θέλαμε να λειτουργήσουμε ως εγγυητές της σταθερότητας». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις ημερομηνίες συγκρότησης της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της δημιουργίας του κόμματος του κ. Καμμένου, σημειώνοντας πως οι ΑΝΕΛ είχαν δημιουργηθεί την επίμαχη χρονική στιγμή . Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέληξε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους λέγοντας: “ σκεφτείτε μόνοι σας τη σοβαρότητα αυτού”.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική υποστηρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει σήμερα τη βλάβη που προκάλεσαν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Υποστήριξε επίσης πως εάν δεν είχε έρθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία θα ήταν καλύτερα σήμερα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης σε σχέση με τη δικαιοσύνη, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία των δικαστικών. Ο κ. Βενιζέλος είπε, ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης προκαλούν πρόβλημα στη δικαιοσύνη και ισχυρίστηκε ότι οι δικαστές νιώθουν ότι βρίσκονται υπό απειλή, με συνέπεια να προκύπτει πρόβλημα στο κράτος δικαίου.

«Δεν μπορεί ο θύτης (ο Αλέξης Τσίπρας) που προκαλεί το ζήτημα της δικαιοσύνης να έρχεται μετά να εμφανίζεται ως εγγυητής . Δεν μπορεί να γίνονται δηλώσεις από τους δικαστικούς “διασφαλίσαμε τις αποδοχές μας”, γιατί αφήνεται η εντύπωση ότι υπάρχει κάποια συναλλαγή την ώρα που εκκρεμούν πολλά θέματα», ισχυρίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.