Στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι βελγικές, γαλλικές και ελληνικές αρχές φέρουν τον 51χρονο Σύρο που συνελήφθη προ ημερών στα Χανιά με ευρωπαϊκό ένταλμα των βελγικών αρχών, ως κεντρικό στέλεχος δικτύου διακίνησης παράνομων μεταναστών από την Μέση Ανατολή στην Ευρώπη, με υποστηρικτική δράση σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης που εξελίχθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε αρκετές περιοχές του Βελγίου, σε περιοχή της Γαλλίας και στην Κρήτη.

Εκτός από τον 51χρονο, ο οποίος είχε αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κρήτη, οι βελγικές και γαλλικές αρχές προχώρησαν και σε άλλες συλλήψεις που εντάσσονται στο ίδιο δίκτυο.

Τον συντονισμό και την εποπτεία της μεγάλης αυτής επιχείρησης είχε η Εισαγγελία του Βελγίου ενώ υπήρξε διαρκής ενημέρωση και συνεργασία με τον αρμόδιο Έλληνα ανακριτή.

Ο 51χρονος φέρεται, μεταξύ άλλων, να έφερνε με βάρκες παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα και στη συνέχεια προωθούνταν κατά κύριο λόγο σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Εκτιμάται ότι κατά το πέρασμα τους στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονταν και τζιχαντιστές, οι οποίοι συνδέονται με τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

Υποστηρίζεται ακόμα ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιους από τους αλλοδαπούς, τους έκρυβε προσωρινά στο σπίτι του, στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις