Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε στην Εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία και του προεδρεύοντα Σωκράτη Φάμελου, με αφορμή το θέμα της δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων δικαστικού στον Τύπο, όπου η κ. Καββαδία έκανε αναφορά στη διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, επί υπουργίας του κ. Λοβέρδου.

Στη θέση του εξεταζόμενου βρέθηκε ο Στρατής Λιαρέλης ως εκπρόσωπος του ομίλου Ant1.

Με αφορμή διαρροές που έγιναν στον Τύπο και αφορούσαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα αντιπροέδρου του ΣτΕ, ο κ. Λιαρέλης κλήθηκε από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο να πει, εάν ο ίδιος θα τα δημοσιοποιούσε.

«Ως πολίτης και ως δημοσιογράφος, ανεξάρτητα από το αν απαγορεύεται ή όχι από το νόμο και αν είναι κακούργημα ή κάθειρξη, εγώ θέματα απολύτως προσωπικά ή προϊόντα υποκλοπής δεν θα τα δημοσίευα», ήταν η απάντηση του.

Η ερώτηση αυτή του κ. Λοβέρδου, προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία, που με τη σειρά της ρώτησε τον κ. Λιαρέλη αν θα δημοσίευε στοιχεία οροθετικών γυναικών.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Λοβέρδου που εκτίμησε ότι η κ Καββαδία άφηνε προσωπικές αιχμές εναντίον του, καθώς τότε που δημοσιεύτηκαν οι επίμαχες φωτογραφίες σε μέσα ενημέρωσης, ήταν υπουργός Υγείας.

Έκανε λόγο για «συστηματικούς συκοφάντες και λασπολόγους» και τόνισε ότι με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα και βάσει της νομοθεσίας όπως αποκαλύφθηκε και στη Βουλή, είχε δοθεί εντολή για την δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων των οροθετικών γυναικών και ο ίδιος δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη.

Ένταση με Λοβέρδο

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σωκράτης Φάμελος τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η κατάθεση του κ. Λιαρέλη, και ότι δεν τίθεται θέμα επί προσωπικού, αρνούμενος να δώσει άλλο χρόνο στον κ. Λοβέρδο για να αναπτύξει τις απόψεις του.

Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι έχει το δικαίωμα από τον κανονισμό με αποτέλεσμα να ξεσπάσει λεκτική αντιπαράθεση που διήρκησε 20 λεπτά. «Το κάνετε για να με φιμώσετε, δεν θα κάνουν ότι θέλουν εδώ μέσα οι κατ’ επάγγελμα αγανακτισμένοι βουλευτές…. υπάρχει προσπάθεια συκοφάντησης και εξόντωσης μου και δεν θα το επιτρέψω», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος.

«Κανένα ζήτημα συναδελφικότητας. Όποιος φωνάζει ή γκρινιάζει περισσότερο, δεν γίνεται να του δίνεται ο λόγος. Δεν υπάρχει άλλο ζήτημα κ. Λοβέρδο, παρακωλύετε την εξεταστική. Μην χτυπάτε άλλο τα γραφεία, είναι προσωπική επιδίωξη προβολής, δεν θα υποχωρήσω», αντέτεινε ο κ. Φάμελος.

«Προσβάλλεται η τιμή μου, υπάρχει αναμφισβήτητα προσωπικό θέμα…», επέμεινε ο κ. Λοβέρδος.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον κ. Φάμελο να δηλώνει ότι δεν θέλει για ένα γινάτι να τιναχθεί η επιτροπή στον αέρα και κάλεσε τον βουλευτή «να μην το τραβήξει άλλο».
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις