Εξαιρετικά κρίσιμες χαρακτήρισε τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, καθώς όπως είπε, αν δεν βρεθεί λύση εντός του 2016, για το χρέος και οι δανειστές επιμείνουν στη σκληρή γραμμή τότε είναι ορατό το σενάριο του Grexit και εκλογές.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, ο κ. Βαρδάκης συμμερίστηκε επίσης την άποψη του Πάνου Σκουρλέτη, ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, οπότε είναι άμεση ανάγκη να βρεθεί λύση.

“Πλέον εναπόκειται στις πρωτοβουλίες θα πάρει η Ευρώπη, όσον αφορά τη διευθέτηση του χρέους. Εμείς τηρήσαμε τη συμφωνία με μεγάλο πολιτικό κόστος. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης, αν αποτύχει και άλλη φορά, όπως απέτυχε με την Βρετανία, τότε θα υπάρξει πρόβλημα”, σημείωσε.

Τόνισε πως “η Γερμανία πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως πειραματόζωο ενόψει των γερμανικών εκλογών” και πρόσθεσε πως “εύχεται να μην βρεθεί η κυβέρνηση σε μεγάλα αδιέξοδα“.

Υπενθύμισε πως ενώ η χώρα είχε χρεοκοπήσει, προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν πως το χρέος είναι διαχειρίσιμο και ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδίκησε ελάφρυνση του χρέους.

Ακούστε τη συνέντευξη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις