“Όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι δεσμευτικές αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σεβαστές, δηλαδή ο καθένας εκφράζει και τις δικές του απόψεις επ’ αυτών” δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος αναφερόμενος στον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.


“Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα ακολουθήσουμε πλήρως την απόφαση του ΣτΕ” σημείωσε, μιλώντας στον North 98.0.

“Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο” τόνισε και πρόσθεσε πως τα χρήματα που έδωσαν οι υπερθεματιστές θα τους επιστραφούν εφόσον ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός.

Σημείωσε πως τα χρήματα αυτά “θα λείψουν από άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων για ανθρώπους που κινούνται στα όρια της φτώχειας, αλλά όμως η πολιτεία θα κάνει ότι νόμιμο προβλέπεται”.

Πρόσθεσε πως μια κλειστή ομάδα ολιγαρχών είχε στα χέρια της όλα τα προηγούμενα χρόνια ΜΜΕ, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δεν ρύθμισαν το τηλεοπτικό τοπίο χρωστούσαν στην διαπλοκή και δεν προχωρούσαν στον διαγωνισμό.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους ΜΜΕ που εργάζονται σε μη αδειοδοτημένα κανάλια, τόνισε ότι προβλέπεται στην περίπτωση αυτή ειδική στήριξη, μέσα από επιδόματα ανεργίας με βάσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις