Τέλος στη συνεργασία της με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue έβαλε η εφημερίδα «Αυγή», όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter η εταιρεία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αιτία φαίνεται να ήταν η δημοσκόπηση που δημοσίευσε στις αρχές του μήνα η εφημερίδα, που παρουσίαζε αρνητικά για την κυβέρνηση ευρήματα.

«Tο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue δεν θα πραγματοποιείται, εφεξής, για λογαριασμό της ΑΥΓΗΣ, ύστερα από σχετική απόφαση της εφημερίδας» αναφέρει το επίμαχο tweet.

Στη δημοσκόπηση καταγραφόταν έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, ενώ η ΝΔ προηγούνταν ως καταλληλότερη κυβέρνηση με ποσοστό 36% έναντι 14% που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, κατεγράφη πως το 85% εκτιμά ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 90% δήλωνε δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Η δημοσκόπηση είχε προκαλέσει εκνευρισμό στην κυβέρνηση, ενώ ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «η δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Αυγή παρουσιάζει μια σειρά δεδομένα που αποδεικνύουν το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».

Πληροφορίες ανέφεραν το Μαξίμου με ανεπίσημο έγγραφο έστειλε συστάσεις στην Αυγή σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις