Το ενδεχόμενο να προσφύγει ακόμη και στη Δικαιοσύνη σε βάρος του Χριστόφορου Βερναρδάκη εξετάζει ο παραολυμπιονίκης Σίμος Παλτσανιτίδης μετά όσα έγραψε και συνεχίζει να γράφει σε βάρος του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, στην προσωπική σελίδα του στο facebook.

«Αν το συνεχίσει θα συμβουλευτώ το δικηγόρο μου να δω εάν θα προσφύγω στη δικαιοσύνη», δήλωσε στο site Voria.gr ο κ. Παλτσανιτίδης, εξοργισμένος για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί σε βάρος του ο κ. Βερναρδάκης. «Δεν μπορεί, επειδή είναι υπουργός να φέρεται έτσι σε έναν πολίτη. Στο κάτω κάτω ο καθένας μας έχει μια πορεία. Δεν μπορεί κάποιος, επειδή είναι υπουργός να αποκαλεί έναν πολίτη φασιστάκι γιατί του έγραψε κάτι στο facebook», προσθέτει ο παραολυμπιονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο καβγάς ξέσπασε όταν ο κ. Βερναρδάκης αναδημοσίευσε στο λογαριασμό του στο facebook ένα άρθρο-ανάρτηση με τίτλο «Θείος Μαρξ και θεϊκός Αρθούρος».

Την ανάρτηση σχολίασε ο κ. Παλτσανιτίδης γράφοντας: «Αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σίγουρα καλά!!! ή μάλλον είναι πολύ καλά και πάνε πιo δεξιά από το δεξιά με τον δικό τους ρυθμό… Να προλάβουν να ξεπουλήσουν αξίες, ιδανικά, πατρίδα, Έθνος, κυριαρχία, και να την κάνουν… ΝΤΡΟΠΗ …».

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός έγραψε: «Το καλό με κάτι τέτοιες “δύσκολες” αναρτήσεις είναι ότι αποκαλύπτονται διάφοροι ρατσιστοειδείς τύποι σαν και του λόγου σου… δεν ξέρω πώς παρεισέφρυσες στους “φίλους” μου, αλλά δικαιούσαι ένα μεγαλοπρεπές μπλοκάρισμα φασιστάκι της πλάκας….».

Από τη Χίο όπου ζει από το 2013 «ως ερωτικός μετανάστης» όπως λέει, ο πρόεδρος των παραολυμπιονικών εκφράζει την οργή του για το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός συνεχίζει με αναρτήσεις του να τον αποκαλεί φασίστα.

Ο Σίμος Παλτσανιτίδης γεννήθηκε στην Λάρισα το 1963 και μεγάλωσε στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας. Από το 1985 ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαι γνωστός στη Θεσσαλονίκη, με ξέρουν οι φίλοι μου, ξέρουν εάν είμαι χρυσαυγίτης, εάν είμαι φασιστάκι όπως λέει ο Βερναρδάκης» αναφέρει. Πολιτικά ανήκε στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο κατέβηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2009.

«Το 2009 δεν πήγα να ζητήσω να μπω σε εκλόγιμη θέση, να πιάσω τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Καστανίδη και να μπω σε εκλόγιμη θέση. Θα μπορούσα να το κάνω, όμως δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας μου. Άλλοι πήγαν. Πώς έγινε ευρωβουλευτής για παράδειγμα ο Αρσένης;» υπογραμμίζει.

Ένα χρόνο μετά, στις περιφερειακές εκλογές του 2010 κατέβηκε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τον υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ Μάρκο Μπόλαρη. «Από το ΠΑΣΟΚ έφυγα το 2011, ένα μήνα πριν να παραδώσει ο Παπανδρέου την πρωθυπουργία στον Παπαδήμο». Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το 2012, βλέποντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είδα ότι με εξέφραζε, θεώρησα ότι πρέπει να γραφτώ και ήμουν και μέλος της Ν.Ε. Χίου».

Απογοήτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ λέει: . «Έτρεχα, ανάπηρος άνθρωπος υπέρ του ‘όχι’ κι αυτοί μέσα σε πέντε μέρες το έκαναν ‘ναι’. Έλεγαν ότι θα φορολογήσουν τους πλούσιους. Εγώ πληρώνω φόρους περισσότερους από τους εφοπλιστές» αναφέρει.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε, όπως λέει, την 1η Ιουλίου του 2016. «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν έκοψαν τα επιδόματα των ανθρώπων με αναπηρία. Από τα 250 ευρώ που έπαιρνα από το μετοχικό ταμείο, τον Ιούνιο έγιναν 107 και από την 1η Οκτωβρίου παίρνω 35 ευρώ. Ανέβασα μια ανάρτηση στο facebook και τους είπα ‘σας τα δίνω σε στραγάλια για να περνάτε την ώρα σας στο κοινοβούλιο’».

Ο κ. Παλτσανιτίδης προκαλεί τον κ. Βερναρδάκη να συγκρίνουν τις φορολογικές δηλώσεις τους. «Εγώ πλήρωσα 27.500 ευρώ φόρο, με εισόδημα 60.000 ευρώ από τα έσοδα από το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που έχω στην Ευκαρπία. Ας βγάλει ο Βερναρδάκης το εκκαθαριστικό του να δούμε τι φόρο πληρώνει» τονίζει.

Επιπλέον τον προκαλεί να πάνε μαζί σε κάποιο σχολείο ή και στο πανεπιστήμιο στο οποίο δίδασκε ο αναπληρωτής υπουργός για να μιλήσουν στους φοιτητές. «Να δούμε ποιον θα ακούσουν τα παιδιά. Τι θα τους πει; Ότι πανικοβλήθηκε και αναγκάστηκε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο; Είσαι άντρας, αν διαφωνείς παραιτείσαι και φεύγεις. Πηγαίνεις απέναντι».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις