Οπτικό υλικό από το βυθισμένο σκαρί του “Αντωνία”, της λάντζας που εμβόλισε το ταχύπλοο “Ντουέντε” στην Πέρδικα της Αίγινας, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι – μεταξύ τους και ένα κοριτσάκι – να χάσουν τη ζωή τους και μια νεαρή γυναίκα να ακρωτηριαστεί, φέρνει στο φως η Καθημερινή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η λάντζα που μετέφερε τουρίστες στο νησάκι Μονή, φέρει ένα μεγάλο τσάκισμα στη μέση της δεξιάς πλευράς, στο σκαρί έχουν απομείνει μόνο οκτώ καθίσματα, έχει “εξαφανιστεί” η θέση του καπετάνιου (ήταν μεταξύ των θυμάτων), η γέφυρα έχει καταστραφεί, ενώ μέσα από το κουφάρι του πλοίου διακρίνεται η μηχανή.

Σημειώνεται πως η θέση του ναυαγίου έχει σημαδευτεί και δεν αποκλείεται στο μέλλον το σκάφος να ανελκυθεί για τις ανάγκες της έρευνας.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως (παρά τα όσα είχαν κυκλοφορήσει στον Τύπο τότε) η δικογραφία αναφέρει πως στο χειριστήριο της μηχανής, βρέθηκαν και αποτυπώματα του 77χρονου Θ. Λυκουρέζου και δείγματα DNA.

Στο τιμόνι – όπως αναφέρει το ρεπορτάζ – βρέθηκε μείγμα γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου, στο οποίο σύμφωνα με τις αναλύσεις εμπεριέχεται ο γενετικός τύπος του κ. Λυκουρέζου, ενώ τα “υπόλοιπα γενετικά στοιχεία δεν κρίνονται επαρκή για να αποδοθούν με ασφάλεια σε έτερο άτομο”.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις