Για «διαστροφή της πραγματικότητας» εγκαλεί ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου -επίτιμο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας- Πέτρο Παραρά, για όσα εκείνος αφηγείται, μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Η Καθημερινή» για την Επιτροπή Διαλόγου για το Σύνταγμα.

Με αφετηρία το γεγονός, όπως υποστηρίζει ο κ. Παραράς, ότι «εξακολουθούν να δημιουργούνται τελείως εσφαλμένες εντυπώσεις, σε σχέση με τη στιγμιαία συμμετοχή μου στην “επιτροπή διαλόγου” για την αναθεώρηση του Συντάγματος’», εξηγεί πώς βρέθηκε να συμμετέχει στην προσπάθεια, τη συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό και τις επικοινωνίες με τον «παλαιό του φίλο», όπως τον χαρακτηρίζει, Γ. Κατρούγκαλο.

Ανταπαντώντας, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει στην προσωπική του δήλωση:

«Είδα με έκπληξη στην εφημερίδα Καθημερινή δημοσίευμα του καθηγητή κ. Π. Παραρά με τον απολογητικό τίτλο “Εγώ μηδέποτε μήδισα”, σχετικά με τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Διαλόγου για το Σύνταγμα. Όσα ισχυρίζεται ο κ. Παραράς ότι διαμείφθηκαν μεταξύ μας -και εμπλέκουν και τρίτους, ως μη όφειλε- είναι ανακριβή, αλλά μάρτυρες δεν υπάρχουν. Έτσι είναι οι συνομιλίες μεταξύ ανθρώπων εμπιστοσύνης, μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν είναι τέτοιοι».

«Αλλά», συνεχίζει, «όσα ισχυρίζεται ο καθηγητής ότι είπε ενώπιον του πρωθυπουργού, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου, ειπώθηκαν μπροστά σε πολλούς και μνήμονες. Προφανώς ουδέποτε δήλωσε εκεί, όπως ισχυρίζεται, ότι “μάχεται την κυβέρνηση”, πράγμα που αυταπόδεικτα προκύπτει και από το γεγονός ότι δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή στην Επιτροπή, αλλά παραιτήθηκε την άλλη μέρα, μετά το θόρυβο των καταγγελιών για το -κατά τους κατηγόρους του- χουντικό παρελθόν του.

«Αν είναι αποκαλυπτικό για κάτι το δημοσίευμα», τονίζει ο υπουργός, «δεν είναι ο απολογητικός του τόνος και η διαστροφή της πραγματικότητας. Είναι η αποστροφή από την υποτιθέμενη ομιλία του στην Επιτροπή Διαλόγου, όπου ισχυρίζεται ότι κατήγγειλε στον πρωθυπουργό την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Φαίνεται ότι είναι τέτοια η εμμονή της Νέας Δημοκρατίας να μη συγκροτηθεί το ΕΣΡ, ώστε εκ των υστέρων ασκήθηκαν πιέσεις σε έναν ευάλωτο άνθρωπο όχι να προβεί σε μια αχρείαστη δήλωση νομιμοφροσύνης στη ΝΔ, αλλά για να δημιουργηθεί ακόμη ένας αντιπερισπασμός υπέρ της διαπλοκής».


Συμπερασματικώς, «προφανώς τέτοιοι μικροκομματικοί ελιγμοί δεν έχουν τύχη. Κρίμα μόνο για τον άνθρωπο. ‘Άλλη εικόνα είχα για αυτόν. Ποτέ δεν είχα άλλη εικόνα για την παράταξή του», καταλήγει ο κ. Κατρούγκαλος.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις