Σε νεότερη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει ότι προσλαμβάνονται 775 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας για την παράλληλη στήριξη, αντί 778 που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρει ότι προσλήφθηκαν 666 δάσκαλοι ΕΑΕ (ΠΕ71 και ΠΕ70.50) και 109 νηπιαγωγοί ΕΑΕ (ΠΕ61 και ΠΕ60.50) για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης με ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2016-2017» με κωδικό ΟΠΣ 5001960 του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 και θα τοποθετηθούν, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε σχολικές μονάδες της περιοχής που προσλήφθηκαν έως τη λήξη του διδακτικού έτους.

Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr.

Υπενθυμίζεται, ότι έως την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθούν και οι προσλήψεις των αναπληρωτών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την Παράλληλη Στήριξη. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εναπομείνασες πιστώσεις, μετά τις 241 προσλήψεις της Α’ φάσης, είναι περίπου 160.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις