Ένα ασυνήθιστο μάθημα μαγειρικής με σπέρμα ετοιμάζεται στο Λονδίνο. Φανταζόσασταν ποτέ ότι θα μπορούσε να προκύψει γεύμα 3 πιάτων με… ολίγη δόση από σπέρμα;

Κι όμως, οι συμμετέχοντες σε μάθημα μαγειρικής BYOS (Bring Your Own Semen = Φέρτε το δικό σας σπέρμα) στο Shoreditch του Λονδίνου, θα πρέπει να φέρουν το δικό τους -ή του συντρόφου τους- το σπέρμα, προκειμένου να το αξιοποιήσουν στο τελικό γεύμα.

Ο σεφ της ομάδας θα διδάξει στους μαθητές πώς να χρησιμοποιήσουν αυτό το…ιδιαίτερο υλικό ως βασικό συστατικό της μαγειρικής τους για τα πάντα, από πιάτα με κοτόπουλο μέχρι ποτά και amuse-bouche κι αν αυτό σας φαίνεται εξεζητημένο, να σας ενημερώσουμε πως υπάρχει ήδη βιβλίο, το “Natural Harvest” του Paul Phoenhauer, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος συνταγών με βάση το σπέρμα.

Εκτός του ότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για θρεπτικό υλικό με εκπληκτικές μαγειρικές ιδιότητες, μοιάζει δύσκολο να καταλάβει κάποιος πόσο σοβαρά μιλάει για αυτό το εγχείρημα.

Μιλώντας στο αμερικάνικο SF Weekly, αναφέρει ότι δεν βάζει σπέρμα σε όλα του τα φαγητά, αλλά ότι μπορεί να αποτελέσει μια διασκεδαστική ανατροπή σε ένα πιάτο.

Το λονδρέζικο μενού, πάντως, δεν γινόταν να μην έχει παιχνιδιάρικες ονομασίες πιάτων και ποτών, όπως “jerk chicken” και “schlong island iced tea” (όπου schlong το (-) και jerk το τίναγμα), αν και παραμένει υπό διερεύνηση το κατά πόσο πρόκειται για σοβαρό πρότζεκτ ή για ένα…κακής γεύσης διαφημιστικό τρικ.

Η ειδικός του (-), Alix Fox, η οποία προμοτάρει το event δήλωσε ότι παρ’ όλο που κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρείται αποκρουστικό για πολλούς ανθρώπους, μερικοί βρίσκουν την ιδέα εξαιρετικά ερεθιστική.

Αν σκεφτούμε, μάλιστα, ότι καταναλώνουμε συχνά αβγά (δομή που παράγουν, ως αναπαραγωγικό μέσο, τα θηλυκά πτηνών, ερπετών, ψαριών και εντόμων), το σπέρμα ενός ανθρώπου δεν μοιάζει και τόσο εξεζητημένο.

Αυτό, βέβαια, γεννά διάφορες απορίες όπως, για παράδειγμα, αν αποτελεί τροφή για vegan ή αν κρύβει πιθανούς κινδύνους.

Η ίδια αναφέρει, πάντως, ότι το φρέσκο σπέρμα είναι καλύτερο, αλλά το να το ψύχει κάποιος για να το διατηρήσει είναι δυνατό, αν και μπορεί να επηρεάσει τη γεύση και τη σύσταση.

Μόλις συμπληρωθούν τα 30 άτομα, πάντως, το μάθημα φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί κι ελπίζουμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για τις χρήσεις του…σπέρματος στη μαγειρική.

Πηγή: clickatlife.gr