Ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την “(-)ιστική επίθεση”, όπως χαρακτηρίζεται, που δέχεται η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου από τα κοινωνικά δίκτυα.

“Η κ. Αχτσιόγλου είναι μια εργαζόμενη γυναίκα, σημαντική ερευνήτρια, με άποψη για τη ζωή, την επιστήμη και την πολιτική”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει πως “ο λόγος που επιλέχθηκε μια νέα γυναίκα για κάποιους δεν είναι το βιογραφικό της, οι σπουδές της, η δουλειά της, η μεθοδικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα καθήκοντά της αλλά υπονοείται ένας διαφορετικός τρόπος ανέλιξης”.

“Πίσω από την απαράδεκτη αυτή (-)ιστική επίθεση, κρύβεται το αναχρονιστικό, βαθιά πατριαρχικό, πλέγμα αντιλήψεων για τη γυναίκα”, αναφέρει το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως “για άλλη μια φορά κατανοούμε την ανάγκη συσπείρωσης των γυναικών και την ανασυγκρότηση του φεμινιστικού κινήματος που θα παλεύει ξανά μαχητικά ενάντια σε ότι υπονομεύει την κοινωνική ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών και τη δημόσια εικόνα τους και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις