Παμπατραϊκό συλλαλητήριο οργανώνει ο δήμος Πατρέων την Παρασκευή, και όπως είπε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, «καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, διεκδικώντας τη ζωή που τους ανήκει».

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 5:00 το απόγευμα της Παρασκευής από το Παμπελοποννησιακό στάδιο και θα ακολουθήσει πορεία με σταθμούς στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στον κοινωνικό οργανισμό. Η πορεία θα καταλήξει στον μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση «για να διεκδικήσουμε», όπως είπε ο δήμαρχος, «την υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου».

Ανάμεσα σε αυτές τις αποφάσεις, σύμφωνα με τον Κώστα Πελετίδη, είναι:

«Η δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας και λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό κ.ά.».

Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος, «διεκδικούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καθώς και έκτακτο επίδομα στήριξης των ανέργων και των απόρων που λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα, ενόψει Χριστουγέννων».

«Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας, όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, καθώς και την αξιοποίηση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου για τις ανάγκες της πόλης, ως δημόσιο έργο με χρηματοδότηση από τον κρατικό Προϋπολογισμό» δήλωσε ο κ. Πελετίδης.