Την ανάγκη εθνικής ενότητας αλλά και σύγκλησης του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για την χάραξη εθνικής στρατηγικής απέναντι στις συνεχιζόμενες τουρκικές απαιτήσεις και προκλήσεις, επεσήμανε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η ανησυχητική αυτή κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί.

Ταυτόχρονα επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για πόλωση και διχασμό, την ίδια ώρα, όπως είπε, που θα έπρεπε «απέναντι στις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις ο ελληνικός λαός να είναι ενωμένος».

«Ποτέ δεν μπορέσατε να υπηρετήσετε συνειδητά την εθνική ενότητα. Αντίθετα την δυναμιτίσατε μοιράζοντας τον πολιτικό κόσμο σε προδότες, γερμανοτσολιάδες και άλλα τέτοια. Ζητήστε συγνώμη για αυτά που είπατε», ανέφερε.

«Η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις της, είτε αμφισβητώντας τη συνθήκη της Λοζάνης, είτε προσβάλλοντας την κυπριακή σημαία, είτε μιλά για σύνορα της καρδιάς της, και επαναφέρει γκρίζες ζώνες. Για πρώτη φορά μετά τα Ίμια, στον διάλογο της η Τουρκία προβάλει με δύναμη ζητήματα αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος. Και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό στοιχείο που διαμορφώνει κλίμα έντασης», τόνισε.

Προσέθεσε ακόμα ότι, μπορεί οι απαράδεκτες τουρκικές ενέργειες αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος να είναι για εσωτερική κατανάλωση, ωστόσο, όπως είπε, η δραματική εξέλιξη των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ και η κατάσταση που επικρατεί μετά το πραξικόπημα στη γείτονα χώρα, διαμορφώνουν μια ανησυχητική κατάσταση και θα έπρεπε η κυβέρνηση να είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει.

«Αντί όμως να προχωρήσει σε εμπεριστατωμένες κινήσεις ενημέρωσης περιορίζεται, και είναι λυπηρό αυτό, σε κινήσεις μιας αυθόρμητης ανακλαστικής συμπεριφοράς εντυπωσιασμού, φθηνής και ρηχής επικοινωνιακής τακτικής που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη», συνέχισε και κατέληξε: «Η ώρα της εθνικής ενότητας είναι μπροστά μας και αυτήν την εθνική ενότητας μόνο η παράταξη της ΝΔ μπορεί να την υπηρετήσει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις