“Η κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί με το περιεχόμενό τους, είτε όχι” σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας που πραγματοποίησε συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Μαρία Γιαννακάκη.

Αρχικά ο κ. Κοντονής και η κ. Γιαννακάκη συναντήθηκαν επί 45 λεπτά με τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαο Σακελλαρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τους εξέθεσε τα προβλήματα του δικαστηρίου, ενώ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις.

Ακολούθησε, επί δύο και πλέον ώρες, συνάντηση του υπουργού και της γενικής γραμματέως με όλους τους αντιπροέδρους του ΣτΕ, κατά την οποία επίσης έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα του δικαστηρίου, προτάσεις για τη βελτίωση απονομής της Δικαιοσύνης και αντηλάγησαν απόψεις.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο ο κ. Κοντονής δήλωσε:

«Είχαμε μια μακρά και ειλικρινή συνομιλία με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έγινε αναλυτική συζήτηση των προβλημάτων και προτάθηκαν λύσεις. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί με το περιεχόμενό τους, είτε όχι, ακόμη κι αν αυτές αφορούν τη συνταγματικότητα νόμων που έχει ψηφίσει η Βουλή.

Πάνω σε αυτή τη βάση υπήρξε αναλυτική συζήτηση με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΣτΕ και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία της εκτελεστικής εξουσίας με τη δικαστική θα συνεχιστεί αδιατάραχτη στο μέλλον».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις