Μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Από την πλευρά του, ο Κύπριος πολιτικός υπογράμμισε τη «μεγάλη συναντίληψη» με την ελλαδική κυβέρνηση, ενώ ευχαρίστησε προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη στήριξη που παρέχει.

Ο γγ του ΑΚΕΛ, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «πάρα πολύ ουσιαστική» τη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας «συζητήθηκαν εξαντλητικά όλες οι πτυχές των εναπομεινάντων θεμάτων στο Κυπριακό. Ζητήματα ουσίας, αλλά και διαδικαστικά. Και θεωρώ πως έχουμε μεγάλη συναντίληψη και στα θέματα ουσίας και στα διαδικαστικά», ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού, που γνωστοποίησε ότι «θα συνεχίσουμε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τα έχουμε ήδη συζητήσει, αλλά θα συνεχίσουμε τη συζήτηση. Σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε στις εξελίξεις, αναφορικά με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».

Εν συνεχεία είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη στήριξη που μας παρέχει και είμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη και καθοριστική φάση όσον αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις στο Κυπριακό. Η διαδικασία που θα οδηγήσει στη Γενεύη και οι ίδιες οι συζητήσεις εκεί, θα καθορίσουν ποιο το μέλλον της χώρας και του λαού μας».

Αναφερόμενος στο ρόλο του κόμματος του οποίου ηγείται, σημείωσε ότι θα επιχειρήσει να διαδραματίσει «εποικοδομητικό ρόλο, γιατί θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να προκύψουν σημαντικά αποτελέσματα από την Γενεύη, που θα πρέπει να εντάσσονται στις διαχρονικές θέσεις αρχών και το πλαίσιο, όπως έχει διαμορφωθεί από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, το διεθνές Δίκαιο και τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ».

Κλείνοντας, απηύθυνε έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας και της Κύπρου, «να συνεργαστούμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, για να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας».

Φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις