Ακόμη και – 13 βαθμούς Κελσίου κατέγραψε το θερμόμετρο σε ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μέσα στην πόλη της Λαμίας η περιορισμένης έκτασης χιονόπτωση λίγο μετά τα μεσάνυχτα μαζί με τις πολικές θερμοκρασίες που έφτασαν στους – 6 βαθμούς Κελσίου δημιούργησαν από το πρωί συνθήκες κατάψυξης.

Παρά το γεγονός ότι από το μεσημέρι και μετά βγήκε ήλιος οι θερμοκρασίες κρατήθηκαν πολύ κάτω από το μηδέν. Όλη την προηγούμενη νύχτα εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνοντας αλάτι προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ σχεδόν σε όλους τους δρόμους είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων.

Από το πρωί της Κυριακής, η συγκοινωνία διεξάγεται ομαλά ενώ σε διάφορα κρίσιμα σημεία στο εθνικό δίκτυο τα εκχιονιστικά μηχανήματα συνεχίζουν να ρίχνουν αλάτι για να μην εντοπίσουν προβλήματα οι οδηγοί κατά τη διέλευση τους. Στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο τμήμα που διέρχεται μέσα από το νομό Φθιώτιδας δεν υπήρξαν προβλήματα παρά το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονταν σε “κόκκινο συναγερμό”.

Στη Φωκίδα οι πολικές θερμοκρασίες έχουν περιορίσει ασφυκτικά τις μετακινήσεις των πολιτών ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως προβλήματα λόγω παγετού αντιμετωπίζουν κυρίως οι ορεινές περιοχές. Παρόμοιες είναι οι συνθήκες και στο Καρπενήσι καθώς ακόμη και μέσα στην πόλη του Καρπενησίου αντιμετωπίζονται προβλήματα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Καραΐσκος, κατόπιν εισηγήσεων των υπηρεσιακών παραγόντων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το βασικό στοιχείο που οδήγησε σε αυτή την επιλογή είναι οι πολικές θερμοκρασίες, η παράλυση των συγκοινωνιών καθώς το πρωί υπάρχει αδυναμία να κινηθούν τα μαθητικά δρομολόγια και να μετακινήσουν τους μαθητές. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται και στην ανακοίνωση, θα υπάρξει νέα εκτίμηση της κατάστασης τη Δευτέρα έτσι ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη.

Πηγή φώτο: facebook.com/ilovetheologos, lamiastar.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις