Από το χειμώνα του 1987, όταν το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο, χρειάστηκε να περάσουν 30 χρόνια για να αντικρίσουν και πάλι οι κάτοικοι της Σκοπέλου την ίδια εικόνα. Το πυκνό χιόνι που έπεσε τις τελευταίες ώρες έχει καλύψει όλο το νησί και στις παραλίες έχει αγγίξει το ένα μέτρο
Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM“, αναφέρθηκε στις “άσπρες” μέρες που ξημέρωσαν αλλά και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
“Η Σκόπελος είχε κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πρόσφατων πλημμυρών. Ωστόσο, τώρα έχουμε και προβλήματα από τα χιόνια και τον πάγο. Είναι δύσκολη η μετακίνηση των δημοτών και η κυκλοφορία των οχημάτων” υποστήριξε ο κ. Βασιλούδης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τα μηχανήματα του δήμου εργάζονται πυρετωδώς για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων κατά προτεραιότητα προς το Κέντρο Υγείας, το ελικοδρόμιο και τα λιμάνια.
Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση για τον απεγκλωβισμό οικογενειών από τα χιόνια, ενώ μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. 
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις