Ένα ποτήρι που είναι χειροποίητο ή φυσητό, όπως η σειρά Riedel Sommelier είναι λογικό να έχει μια πολύ υψηλότερη τιμή από ό, τι ένα ποτήρι που είναι μαζικής παραγωγής.

Επιπλέον, οι μικρές ποσότητες μολύβδου που έχουν συγκεκριμένα κρυστάλλινα ποτήρια δημιουργούν μικροσκοπικά εξογκώματα στο ποτήρι έτσι ώστε όταν το κρασί στροβιλίζεται, τα αρώματα και οι γεύσεις να είναι πολύ πιο ευδιάκριτα.

Η Riedel είναι μια από τις παλαιότερες εταιρίες και από τις πιο σεβαστές στον κόσμο του κρασιού. Έχει διάφορες σειρές ποτηριών και η κάθεμια αντιστοιχεί και σε άλλη ποικιλία κρασιού. Επίσης η Riedel είναι ιδιοκτήτρια εταιρία δυο άλλων φημισμένων εταιρειών κρασιού, των Nachtmann και Spiegelau.

Ο καθηγητής Claus J. RIEDEL ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που αναγνώρισε ότι το μπουκέτο, η γεύση, η ισορροπία και η επίγευση των κρασιών επηρεάζονται από το σχήμα του ποτηριού από το οποίο καταναλώνονται. Περισσότερα από 50 χρόνια πριν, ξεκίνησε την πρωτοποριακή εργασία του για να δημιουργήσει ποτήρια που θα ταιριάζανε και θα συμπληρώνανε διαφορετικά κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Riedel άρχισε να παράγει ποτήρια, που για την εποχή εκείνη ήταν μια επανάσταση στον σχεδιασμό.

Λεπτά φυσητά, λιτά, μειώνοντας τον σχεδιασμό για την ουσία: μπολ, ποδαράκι, βάση. Δουλεύοντας με έμπειρους γευσιγνώστες, ο Riedel ανακάλυψε ότι το κρασί που απολάμβαναν από τα ποτήρια του, έδειχνε περισσότερο βάθος και καλύτερη ισορροπία από ό, τι σε άλλα ποτήρια.

Το 1961 μια επαναστατική ιδέα παρουσιάστηκε, όταν ο κατάλογος Riedel. περιελάμβανε την πρώτη γραμμή ποτηριών κρασιού που δημιουργήθηκαν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Πριν από αυτό, τα συμβατικά ποτήρια που χρησιμοποιούσανε είχαν ένα ενιαίο βασικό σχήμα μπολ, με μόνη διαφορά το μέγεθος ανάλογα με τη χρήση. Η έννοια αυτή φαίνεται να εξελίχθηκε προς την τελειότητα με την εισαγωγή της σειράς Sommeliers το 1973, η οποία πέτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης.Η σειρά Σομελιέ εκτελείται σε κρύσταλλο.

Tα ποτήρια κρασιού Fusion είναι επίσης γνωστά καθώς φτιάχνονται με έναν συνδυασμό από κρύσταλλο και μαγνήσιο που τα κάνει άθραυστα. Είναι διαθέσιμα σε πολλά διαφορετικά σχέδια.

Η Zalto παράγει πολυτελή φυσητά ποτήρια κρασιού, χωρίς μόλυβδο, που πλένονται με ασφάλεια στο πλυντήριο πιάτων και έχουν πολύ διακριτά σχήματα.

Πηγή: krasiagr.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις