Ανάβει η συζήτηση στη Κεντροαριστερά καθώς όλοι οι παράγοντες τοποθετούνται επί των εξελίξεων.

Ο βουλευτής του Ποταμιού και επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών Σπύρος Λυκούδης ανέφερε στον Ρ/Φ ALPHA ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στην προοπτική συγκρότησης μιας ενιαίας παράταξης της Κεντροαριστεράς.

« Ο χώρος είναι μια ανοιχτή διαδικασία για ένα νέο, ενιαίο φορέα και όχι συμπράξεις για να ενισχυθούν οι υπάρχοντες φορείς. Τιμώ το ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του αλλά το θέμα δεν είναι να οδηγηθούμε σε συμπράξεις ενίσχυσής του.”, δήλωσε.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν γίνει η μεγάλη συνάντηση σε μια ανοιχτή διαδικασία συγκρότησης νέου φορέα και το Ποτάμι δεν ανταποκριθεί τί θα κάνει ο ίδιος και οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς, απάντησε:

“Εάν το ανοιχτό κάλεσμα γίνει με βάση τις προϋποθέσεις που ανέφερα θα ανταποκριθούμε θετικά μιας και αποτελεί στρατηγική μας επιδίωξη. Θεωρώ και ελπίζω πως και το Ποτάμι θα ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο κάλεσμα συνάντησης του μεταρρυθμιστικού δημοκρατικού χώρου γιατί έχει αξιόλογα στελέχη με δημοκρατικές και μεταρρυθμιστικές πολιτικές.”

Όσον αφορά στην αντίδραση του Ποταμιού για την προσχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είπε ότι θα το αντιμετώπιζε διαφορετικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις