Οι προοπτικές των ευρωατλαντικών σχέσεων, οι τρέχουσες εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς και οι σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας που είχαν την Κυριακή στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κροατίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Πρόκειται για την τέταρτη συνάντηση της ομάδας των βαλκανικών κρατών-μελών της ΕΕ, η οποία συγκροτήθηκε μετά από πρόταση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του διπλωματικού συντονισμού μεταξύ των τεσσάρων κρατών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Βουλγαρίας στην ΕΕ και ήταν τρόπον τινά ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο με τον Βούλγαρο υπουργό Εξωτερικών, Ντάνιελ Μίτοφ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Κοτζιάς εξήρε την προσφορά του Βούλγαρου ομολόγου του, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία, καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου. Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά του κ. Μίτοφ στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων και την εποικοδομητική συμβολή του στην αναβάθμιση της σημασίας των βαλκανικών κρατών εντός της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις