Οι θηλές στο γυναικείο στήθος είναιάλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες, ανάλογα με το σώμα της κάθε γυναίκας.

Ήδη, από τον Δεκέμβριο, προτού δηλαδή υποδεχθούμε το 2017, μια έρευνα της δημοσιογράφου της βρετανικής εφημερίδας Guardian, Eva Wiseman, αλλά και η διεθνής οργάνωση πλαστικών χειρουργών Plastic Surgery Group, παρατήρησαν ότι μια νέα τάση για το μέγεθος των θηλών του γυναικείου στήθους έκανε δυναμικά την εμφάνισή της.

Πρόκειται για το νέο hot trend του 2017 σε ό,τι αφορά το γυναικείο σώμα. Για τις μικρές θηλές σε μέγεθος smarties αναφέρει το Plastic Surgery Group: «Έχουμε καταγράψει μια αύξηση σε ποσοστό 30% στις γυναίκες που ζητούν μικρότερες θηλές στο στήθος τους το περασμένο έτος. Αυτό συνδέεται με την τάση για μικρότερα μεγέθη μαστού».

Όπως πάντα, ο κόσμος της μόδας είναι που επιτάσσει τα trends. Έτσι και σε αυτό το θέμα στο Instagram οι θηλές φαίνονται με δυσκολία ενώη Vogue αναφέρει ότι η εποχή του ντεκολτέ αποτελεί παρελθόν. Ο Βρετανός πλαστικός χειρουργός Dan Marsh δηλώνει για το θέμα: «Κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για να σηκώσουμε ή να μεγεθύνουμε τους μαστούς οι θηλές επανατοποθετούνται. Αυτό απαιτεί μία τομή γύρω από την θηλή και δίνει στις ασθενείς την δυνατότητα να αλλάξουν το μέγεθος της θηλής. Ζητάμε πάντοτε από τις ασθενείς μας να επιλέξουν το μέγεθος της θηλής τους και δεν χρησιμοποιούμε ένα καθορισμένο πρότυπο».

Ο Βρετανός πλαστικός χειρουργός Mo Akhavani δήλωσε ότι έχει παρατηρηθεί πως οι γυναίκες με μικρότερες θηλές ασκούν μεγαλύτερη γοητεία από εκείνες που έχουν μεγαλύτερες θηλές.

Μοντέλα όπως η Κάρα Ντελεβίν και η Ναόμι Κάμπελ έχουν πρόσφατα πρωτοστατήσει στην καμπάνια «freeing the nipple» (Απελευθερώστε την θηλή), η οποία έχει στόχο να πάψει η θηλή του γυναικείου στήθους να είναι ένα μέρος του σώματος που αποτελεί ταμπού ότανφαίνεται δημόσια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις