«Οι Γερμανοί πετάνε για την Ελλάδα όσο ποτέ πριν» είναι ο τίτλος άρθρου στη Welt, που επισημαίνει ότι και φέτος αναμένεται μεγάλο κύμα από γερμανούς τουρίστες – δημοσίευμα που επιβεβαιώνεται και από τις εκτιμήσεις του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού, το οποίο αναμένει νέο ρεκόρ αφίξεων.
. H εφημερίδα επισημαίνει ότι ακριβείς αριθμοί και προγνώσεις θα γίνουν καλύτερα τον Μάρτιο στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο ωστόσο «ήδη από τώρα διαγράφεται πως η πολιτικά σταθερή Ελλάδα είναι από τους μεγάλους νικητές της ερχόμενης τουριστικής περιόδου. Στη γερμανική λίστα των δέκα αεροδρομίων-προορισμών με την μεγαλύτερη ανάπτυξη περιλαμβάνονται πέντε ελληνικά αεροδρόμια.»
Και η εφημερίδα παραθέτει τα στοιχεία που έχει πάρει από την εταιρεία Traveltainment Market Analytics: 
«Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη παρουσιάζει αύξηση των κρατήσεων κατά 72% σε σχέση με πέρυσι, η Ρόδος 81%. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αύξηση Γερμανών επισκεπτών κατά 83%. Επίσης η Καβάλα σημειώνει 68% και η Κως με αύξηση 192% σε σχέση με πέρυσι, είναι με μεγάλη διαφορά, το ελληνικό νησί που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη».