Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει εκ νέου ο πρώην ταμίας του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Σαξώνης, εκ των «πρωταγωνιστών» στην πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ.
Ο έγκλειστος στις φυλακές παραπέμπεται αυτή τη φορά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για δύο πλαστά διπλότυπα είσπραξης που κατατέθηκαν στη Θ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με ημερομηνίες του Ιουλίου και Αυγούστου του 2004.
Με τα δύο παραστατικά, τα οποία ανακαλύφθηκαν μετά τη δίκη της υπεξαίρεσης, εμφανίζονται να έχουν πληρωθεί εισφορές υπέρ του ταμείου σύνταξης των υπαλλήλων, συνολικού ύψους 780.307 ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα το ποσό αυτό υπεξαιρέθηκε χωρίς να έχει κατατεθεί στα ταμεία του δήμου.
Εκτός από τον Π. Σαξώνη, στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμπεται ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας για συνέργεια στην πλαστογραφία.
Όπως αναφέρεται, ο Μ. Λεμούσιας, που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση και αποφυλακίστηκε υπό όρους έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής, «είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αποτρέψει την κατασκευή τέτοιων πλαστών παραστατικών από την πλευρά του συγκατηγορουμένου του Π. Σαξώνη, εν τούτοις ηθελημένα τον ανεχόταν και τον άφηνε να τα κατασκευάζει και να τα προσκομίζει στην υπηρεσία του προς συγκάλυψη και δικαιολόγηση των υπεξαιρέσεων».
 
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις