Με θετική διάθεση, αντίστοιχη με αυτή που επικράτησε την προηγούμενη εβδομάδα σε γυμνάσιο της Λάρισας, υποδέχτηκαν την Τρίτη, γονείς, καθηγητές, μαθητές, αλλά και φορείς της πόλης, τα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν τα μαθήματά τους σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Τερψιθέας.

Αρκετός συγκεντρωμένος κόσμος καταχειροκρότησε την είσοδο των παιδιών στο σχολείο, όπου έφτασαν με λεωφορείο από το κέντρο φιλοξενίας του Κουτσόχερου.

Η διευθύντρια του σχολείου καλωσόρισε τα παιδιά από την Συρία, λέγοντας συγκινημένη: «Ελπίζουμε το σχολείο να σας φέρει ό,τι θέλετε. Να σας δώσει τη χαρά και την ελπίδα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Δημήτρης Παπαποστόλου, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως τα σχολεία είναι ένας χώρος φιλόξενος για τα παιδιά του πολέμου. «Εμείς οι εκπαιδευτικοί θα συνδράμουμε ώστε τα παιδιά να έχουν μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά» τόνισε.

Δείτε το video από το onlarissa.gr


Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων των μαθητών Λάρισας, Ελένη Τσιπλάκη, είπε ότι «η Ένωση γονέων θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά αυτά, που έφυγαν κάτω από αντίξοες συνθήκες από τα σπίτια τους λόγω του πολέμου», τονίζοντας πως και αύριο όπου οι υπόλοιποι μαθητές των προσφύγων θα ενταχθούν στο 26ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, «θα γίνει προσπάθεια να υπάρχει αντίστοιχη φιλόξενη υποδοχή».

Να σημειωθεί πως μετά το καλωσόρισμα, τα παιδιά πήγαν στις τάξεις τους όπου τους δόθηκαν δώρα από τους καθηγητές και φορείς της Λάρισας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτό και video: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις