Η σχεδιάστρια μόδας Κλερ Γουέιτ Κέλερ (Claire Waight Keller) πρόκειται να αποχωρήσει από τον γαλλικό οίκο μόδας Chloé μετά από έξι χρόνια ως διευθύντρια δημιουργικού.

Από τον οίκο Chloé επιβεβαιώθηκε ότι λύνεται η συνεργασία με την Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας και ότι η γυναικεία συλλογή που θα παρουσιάσει στο Παρίσι στις 2 Μαρτίου θα είναι η τελευταία του οίκου με την Κλερ Γουέιτ Κέλερ στο τιμόνι του δημιουργικού τμήματος.

Κατά την παραμονή της στον οίκο η σχεδιάστρια μόδας συνδύασε την hippy αισθητική με κομμάτια της μόδας.

Οι φήμες για την αποχώρησή της κυκλοφορούσαν εδώ και εβδομάδες. Ο διάδοχος της δεν έχει ανακοινωθεί, αν και ακούγεται το όνομα της Natacha Ramsay-Levi, δεξί χέρι του Nicolas Ghesquière στον οίκο Louis Vuitton.

Η Κλερ ήταν μια αξιόλογη συνεργάτης τα τελευταία έξι χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος του οίκου μόδας, Geoffroy De La Bourdonnaye.

Βοήθησε στην αναβίωση της κληρονομιάς της Γκάμπι Αγκιόν του πρώτου κοριτσιού του Chloé, φέρνοντας έναν αέρα δροσιάς και ανεμελιάς στην ντουλάπα του οίκου Chloé, αναμειγνύοντας θηλυκά, χαριτωμένα στοιχεία με ανέμελη, αγορίστικη πνοή στα σχέδια.

Η Κλερ έχει ένα μοναδικό ταλέντο στο να διευθύνει ένα μεγάλο στούντιο ισχυρών δημιουργιών. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω προσωπικά για την πίστη και την αφοσίωση της στην Chloé, υπογράμμισε.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι ο λόγος της αποχώρησης της Κλερ Γουέιτ Κέλερ από τον γαλλικό οίκο ήταν οι συνεχείς μετακινήσεις από το Λονδίνο στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις