Το θέμα της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γραμματείας επαναφέρει με ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ξεκαθαρίζοντας ότι η παρουσία της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή στο πρόγραμμα σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «ουδέποτε αμφισβητήθηκε».
Επιπλέον, κάνει λόγο για επαναφορά της διδασκαλίας του «Επιτάφιου» του Θουκυδίδη.
 
Ειδικότερα αναφέρει ότι «η αναβάθμιση και η ενίσχυση των ανθρωπιστικών σπουδών και η αξιοποίηση προς τούτο των πιο πρόσφορων κειμένων της αρχαίας γραμματείας, είναι βασικός στόχος και σταθερό μέλημά του» και προσθέτει:
«Η “Αντιγόνη” είναι ένα εμβληματικό έργο και η παρουσία του στο πρόγραμμα σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ουδέποτε αμφισβητήθηκε από τα αρμόδια όργανα του ΙΕΠ. Το ζήτημα προέκυψε από αυθαίρετες υποθέσεις και ατεκμηρίωτους συλλογισμούς, που αβασάνιστα υιοθετήθηκαν από μερίδα των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων. Αντίθετα, το ΙΕΠ έχει επεξεργαστεί ήδη προτάσεις για την ένταξη του «Επιταφίου» του Θουκυδίδη στο πρόγραμμα σπουδών του λυκείου».
Τέλος, το ΙΕΠ καταλήγει, στην ανακοίνωσή του ότι υπάρχει προθυμία να αξιοποιηθεί «κάθε εποικοδομητική πρόταση» που θα κατατεθεί από τους αρμόδιους φορείς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ήδη ξεκινήσει.  
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις