Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το κρασί μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην απορρόφηση λίπους. Το 2015, τρεις μελέτες διαπίστωσαν ότι το ελλαγικό οξύ, μια χημική ένωση στα κόκκινα σταφύλια και το κρασί, είναι αποτελεσματικό στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης.

Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2013 στο Journal of Physiology and Biochemistry κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ρεσβερατρόλη, μια πολυφαινόλη που περιέχεται στα σταφύλια, τα μούρα και το κρασί, μειώνει την απορρόφηση της γλυκόζης από τα ανθρώπινα κύτταρα λίπους. Μια άλλη πολυφαινόλη που βρέθηκε στο κόκκινο κρασί, η Piceatannol, αποδείχτηκε ότι αποτρέπει τη μετατροπή των κυττάρων λίπους σε λιπώδη ιστό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012 στο Journal of Biological Chemistry.

Σύμφωνα με τον Δρ R. Curtis Ellison, Καθηγητή Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας στο Boston University School of Medicine και επιστημονικό συνεργάτη του International Scientific Forum on Alcohol Research, η κατανάλωση κόκκινου κρασιού μπορεί να βελτιώσει μερικές από τις αρνητικές επιπτώσεις των λιπαρών τροφών στην υγεία μας: “Το να προσθέτουμε κρασί στο φαγητό ή να πίνουμε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί μαζί με το γεύμα μας, έχει αποδειχθεί ότι μπλοκάρει την παραγωγή τοξικών ουσιών που παράγονται στο στομάχι και το αίμα μετά την κατανάλωση λίπους. Αυτές οι ουσίες είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσος (CVD) και του καρκίνου», εξηγεί η Ellison. Το κρασί μπορεί επίσης να εμποδίσει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης (LDL-χοληστερόλη, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου), η οποία αυξάνεται μετά την κατανάλωση λιπαρών γευμάτων, ειδικά κόκκινου κρέατος.

Όπως πάντα όμως, αν έχετε προβλήματα με την χοληστερίνη σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να σας προτείνει την θεραπευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθήσετε.

Πηγή: krasiagr.com