Έχετε ρίξει ποτέ μια προσεκτική ματιά στο εσωτερικό του συντηρητή κρασιού που έχετε σπίτι σας; Πιθανότατα θα δείτε ότι στις γωνίες είναι κολλημένες μικρές ποσότητες πάγου, κάτι που σημαίνει ότι το ψυγείο σας χρειάζεται απόψυξη, γιατί διαφορετικά μειώνεται η απόδοσή του.

Η απόψυξη βοηθά το ψυγείο να λειτουργεί καλύτερα, χωρίς να ξοδεύει πολύ ρεύμα και επίσης η θερμοκρασία του διατηρείται σταθερή, με ελεγχόμενες συνθήκες, χωρίς να υπάρχει πάγος που λιώνει με το άνοιξε κλείσε του ψυγείου.

Γι΄ αυτό, κάντε απόψυξη τώρα με τα εννιά απλά βήματα που σας παρουσιάζουμε παρακάτω!

Πρώτα αφαιρούμε τις φιάλες από τον συντηρητή. Δεν θέλουμε ούτε να αναστατωθεί το κρασί από τα κουνήματα, ούτε να πέσει όλος ο πάγος πάνω τους.

Επίσης, αφαιρούμε τα ράφια του συντηρητή, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Αποσυνδέουμε το ψυγείο από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Τοποθετούμε τον συντηρητή σε ένα ουδέτερο σημείο, όχι π.χ. πάνω σε ένα ξύλινο ντουλάπι ή σε κάποια επιφάνεια που μπορεί να χαλάσει.

Αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή, έτσι ώστε να μπει άφθονος αέρας ακόμα και στο πιο κρυφό σημείο του ψυγείου. Βάζουμε 2-3 πετσέτες κάτω από τον συντηρητή για να απορροφήσουν τα νερά που θα λιώνουν.

Αφήνουμε τον πάγο να λιώσει σταδιακά.

Στραγίζουμε τον πάγο και καθαρίζουμε το ψυγείο με μια πετσέτα, μέσα κι έξω.

Στη συνέχεια βάζουμε πάλι το ψυγείο στη πρίζα και προσθέτουμε τις φιάλες κρασιού (και τα ράφια!).

Με την ευκαιρία της απόψυξης, κάνουμε κι ένα μικρό check-up. Βεβαιωνόμαστε ότι το ψυγείο λειτουργεί πάλι κανονικά και ότι ο δροσερός αέρας διαχέεται σωστά στο εσωτερικό του. Αν κάνει αναπάντεχες δονήσεις ή θορύβους που δεν συνήθιζε, τότε πρέπει να φωνάξετε έναν τεχνικό. Δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε την οινική περιουσία που έχετε στο εσωτερικό του.

Αυτή είναι μια διαδικασία που θα σας πάρει αρκετό χρόνο, αναλόγως πόσο καιρό έχετε να κάνετε απόψυξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι αν θέλετε η απόψυξη να γίνει πιο γρήγορα. Καλό είναι να προγραμματίζετε κάθε τέσσερις μήνες, την απόψυξη του συντηρητή κρασιών.

Πηγή: krasiagr.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις