κοκτέιλ με βάση τo ουίσκι εξακολουθούν να κυριαρχούν στην αγορά των ΗΠΑ, με τα brands να επηρεάζουν σημαντικά τις προτιμήσεις των καταναλωτών, όπως έδειξαν οι τελευταίες έρευνες.

Τα κοκτέιλ με βάση το ουίσκι και το Bourbon αντιπροσωπεύουν περίπου το 23% της αγοράς craft κοκτέιλ, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα Cocktail Trend Report του IWSR στις ΗΠΑ. Τα αποστάγματα αναμένεται να αυξηθούν περίπου 0,6% τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό θα απογειώσει το μερίδιο της on-premise αγοράς στο 23,5% μέχρι το 2021.

Το Old Fashioned Bourbon- ένα μείγμα από Bourbon ή ουίσκι σίκαλης με bitters και ζάχαρη – είναι το κοκτέιλ που συναντάμε περισσοτερο στη λίστα. Σχεδόν οι μισοί (45%) των on-premise φορέων που ρωτήθηκαν από την έκθεση IWSR είπαν ότι το Old Fashioned Bourbon είναι ανερχόμενη τάση. Τα στατιστικά δείχνουν ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών αυξάνεται σε ημέρες αργίας και ότι το ενδιαφέρον για κοκτέιλ ουίσκι συμβαδίζει με τη γενικότερη αυξημένη ζήτηση για ουίσκι σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Εξαίρεση αποτελεί το Λος Αντζελες στα δυτικά και η Βαλτιμόρη στην ανατολική ακτή.

Όπως και το κλασικό κοκτέιλ, η τάση αυτή φαίνεται να καλύπτει διάφορες παραλλαγές γεύσης. Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, όταν πρόκειται για κοκτέιλ, τα brands έχουν σημασία. Σχεδόν τα τρία τέταρτα των on-premise φορέων που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι το όνομα της μάρκας ήταν “ένας σημαντικός παράγοντας” για την πώληση κοκτέιλ. Οι μάρκες Buffalo Trace, Bulleit, Four Roses και Maker’s Mark ήταν οι κορυφαίες τέσσερις πιο αναφερόμενες μάρκες Bourbon στην έρευνα.

Τα οινοπνευματώδη αναμένεται να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους στα επόμενα πέντε χρόνια κατά 0,6%. Τα Moscow Mules με βάση την βότκα, ακολουθούν στην λίστα με τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ, αλλά το IWSR σημείωσε επίσης την άνοδο των κοκτέιλ με βάση το τζιν και το ρούμι. Από τα κοκτέιλ που θεωρούνται ανερχόμενη τάση είναι τα Sazerac και Μανχάταν που έχουν ως βάση το ουίσκι, το Daiquiri και Dark n’ Stormy που έχει ως βάση το ρούμι και το Negroni που έχει ως βάση το τζιν.

Όσον αφορά στο ρούμι, οι πιο δημοφιλείς μάρκες στις ΗΠΑ είναι οι Plantation, 3 Stars και η Gosling’s.

Πηγή: krasiagr.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις